Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Плащат на ученици за добри оценки

Учениците в Ню Йорк ще бъдат поощрявани финансово за добри резултати в учебния процес.

От тази есен те ще полагат 10 изпита през годината, а добрите резултати се предлага да бъдат заплащани според специална скала.

Учениците в четвъртите класове например ще получат по 5 долара заради самото участие в изпита, а при добър резултат от него ще могат да получат до 25 долара

“Залогът” за седмокласниците е два пъти по-висок – съответно по 10 и 50 долара. По този начин прилежен седмокласник ще може да изкара 500 долара годишно.

Системата на парични поощрения в училищата са част от по-широка програма за борба с бедността, предложена от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

Планира се като част от нея да бъдат въведени допълнителни заплащания на слабо осигурените възрастни. За работа на пълен работен ден те ще получават всеки месец по 150 долара допълнително, а ако имат и медицинска застраховка – по още 50 долара.

Освен това семействата ще могат всеки месец да получат по 50 долара, ако детето им посещава редовно училище, и 25 долара, ако не пропускат родителските срещи.

Източник: actualno.com | 29 06 2007 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2490 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.