Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Женската логика – плод на мъжките кошмари!?

Непредсказуемостта на някои женски постъпки и решения винаги често поставят мъжете в безизходица. Когато не могат да намерят обяснение за поведението на някоя жена, те го търсят в т.нар. “женска логика”.

А тя наистина съществува, твърдят психолози. На медицината отдавна е известно,че лявото полукълбо управлява дясната страна от тялото и отговаря за рационално-логичната оценка на обкръжаващата ни действителност. Дясното обслужва съответно лявата страна на тялото и опознаването на света с помощта на емоциите.

Според заложеното от самата природа, жената използва повече дясното, а мъжът лявото полукълбо. Той изследва случващото се, а тя затвърдява получените навици, твърдят специалистите, в статия от списанието Psychology Today.
Жените притежават качество, което липсва на мъжете – те се способни да включат в работа едновременно и двете полукълба на мозъка. Това им помага да готвят, а заедно с това да перат, помагат на детето с уроците и да говорят по телефона. При мъжете включването на полукълбата се редува – или математика, или музика.

Психолозите твърдят, че повечето жени използват логиката или като “подръчен материал”, т.е. за решаването на насъщни належащи проблеми, или за самозащита – например ако са се провинили в нещо, а не желаят да си признаят. Ако жената е пийнала в заведение нещо с приятелки, но се връща в къщи и не намира там своя мъж, още от самия праг след неговото завръщане той ще бъде “обвинен за всички смъртни грехове”. Главното за нея е да разреши проблема – да накара мъжът да се оправдава и да не даде никаква възможност да се почувства миризмата на алкохол от самата нея, отбелязват специалистите.

Източник: zdrave.bg | 8 06 2007 - 02:33
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4291 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.