Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

“Марш на несъгласните блондинки” в Нижни Новгород

В Нижни Новгород се проведе “Марш на несъгласните блондинки”, в който участваха не само девойки със светли коси, но и солидарни с тях брюнетки, както и приятелите им. Целта на акцията е да се променят негативните нагласи в обществото към блондинките.

“Смятаме, че анекдоти на тема тъпи блондинки дискриминират много жени и погазват правата им. Блондинките имат същите права, както и останалите хора, и цвета на косите не дава право да се подиграваш. Затова блондинките от Нижни Новгород се обединяват и заявяват своя решителен протест и несъгласие срещу съществуващата система на оценяване, която се е наложила в съвременното общество”, заяви пред журналисти председателят на организационния комитет Ана Зайцева, пише БГНЕС.

Зайцева съобщи, че участничките в протеста искат да се защитят от унижението и да отстоят своите права, както и да докажат, че цветът на косите не отразява интелекта. Зайцева отбеляза, че те не са се вдъхновили от т.нар. “марш на несъгласните”, който се състоя в някои руски градове.

Преди началото на шествието активистките издигнаха плакати с розови надписи: “Няма да позволим да обиждате блондинките!”, “Светлите коси са награда!” и др. Организаторите разчитаха, че в мероприятието ще вземат участие около 200 души, но в действителност те се оказаха десет пъти по-малко. “Ние ще докажем, че не сме по-лоши от другите”, заяви ръководителят на организационния комитет, добавяйки, че си боядисва косите, но в душата си е истинска блондинка.

Източник: dariknews.net | 22 04 2007 - 06:07
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2547 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.