Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Жените са по-малко опасни зад волана от мъжете

Американско изследване отново погреба широко разпространените клишета за жените-шофьорки, доказвайки, че те карат по-добре от мъжете и по-малко рискуват живота си зад волана. Рискът мъжете водачи да се убият, шофирайки, е 78% по-висок от този при жените, показва изчисление на университета Карнеги Мелън, базирано на броя на изминатите километри.

Изследването е поръчано от фондацията за сигурност по пътищата на Американската автомобилна асоциация (ААА). То представлява интерактивен сайт, в който всеки шофьор може да въведе параметри като пол и възраст, часа, района, където шофира, през кой сезон и какъв тип кола и да установи изгледите да попадне в смъртоносен инцидент.

По-доброто кормуване на жените вече е доказано и от статистиките. Ако се погледне броят на инцидентите, довели до смърт в САЩ в периода 1999-2004, в 116 493 случая водачът е бил мъж срещу 40 381, когато зад волана е била жена. От 1998 г. в САЩ броят на жените и мъжете с шофьорска книжка е изравнен.

Източник: actualno.com | 23 01 2007 - 06:16
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2877 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.