Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Жената избира не само цвета на колата

Отдавна вече жената не е безгласен фактор при избора на автомобил. В този така „свещен ритуал“ за мъжете – покупката на новото возило, нежната половинка всъщност не избира само цвета на колата, става ясно от проучване на Мото-Пфое. Определянето на бюджета, екстрите и времето на покупка се взима и от двамата, като 72,2% от анкетираните жени са участвали лично в покупка на автомобил.

И докато мъжете все още се чудят дали колата слуша повече от жената и кое е общото между тях – може би, че и двете са скъпи за поддръжка, жената все по-настъпателно взима лидерство при избора на автомобил. Изследванията показват, че дамите са тези, които в повечето случаи съумяват да направят рационалния избор между финансите, с които разполагат, предназначението, качеството, необходимостта и не на последно място ектрите на дадена кола. Ето защо съвсем естествено е тя – жената, да има еднакъв глас при избора на покупка.

Остава да разберем само какви коли харесват жените, за да си отговорим и на въпроса какъв е делът на автомобилите, които срещаме най-често по улиците. Отговор на този въпрос, при това съвсем не произволен или обобщаващ, а напротив – напълно конкретен, даде първата годишна класация на специализирания автомобилен сайт за дами Evecars.com. В подреждането, обявено това лято, победител стана купе-кабриoлетът “Фолксваген Еос”. За идеален първи автомобил в живота беше определен “Фиат Панда”, при семейните автомобили на първо място бе класиран “Нисан Кашкай”, а баварската “Тройка” във версия седан взе приза в категорията “Най-добър автомобил за бизнесдами”.

Източник: insurance.bg | 27 11 2008 - 11:56
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3537 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.