Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Купи вила в Испания и получи развод безплатно

Една от испанските агенции за недвижими имоти започна да предлага необичайна услуга – безплатен развод при покупка на ваканционен имот. По този начин испанските брокери се надяват да стимулират продажбите на стагниралия пазар на недвижими имоти на Пиренейския полуостров, съобщи електронното издание Holidaylettings.

Да се възползват от екстраординарната услуга могат клиентите на агенцията за недвижими имоти Geimsa, която е специализирана в продажбата на ваканционни жилища в провинция Уелва. „Разводите в Испания са скъпи. Затова ние предлагаме на нашите клиенти услуги и адвокат, който да ги представлява в бракоразводния процес“, коментират от агенцията. Според електронното издание в някои региони на страната други агенции предлагат отстъпки до 40% за двойки, които се намират в процес на развод.

В момента пазарът на недвижимите имоти в Испания е в нокаут. Според различни източници в момента в страната над 1 млн. жилища се продават. Заради кризата в сектора на недвижимите имоти, която особено силно засегна Испания, в страната не могат да бъдат продадени 650 хил. новопостроени домове, писа “Ел Паис”, позовавайки се на президента на Асоциацията на строителите и брокерите на недвижими имоти Гилермо Чикоте. От началото на годината досега броят на сделките в сектора е спаднал с 40%.

“До преди известно време строителството беше локомотивът на испанската икономика и от него зависеха множество други отрасли. Крахът в сектора носи абсолютно непредсказуеми последствия за Испания”, е коментирал Чикоте пред изданието. Според него правителството трябва да предприеме спешни мерки за спасяването на отрасъла. Според “Ел Паис”, най-голям брой новопостроени жилища, които не могат да намерят купувач се намират в столицата Мадрид, в провинциите Валенсия, Кастилия и Мурсия. Що се отнася до жилищата втора ръка, които се предлагат на пазара след основен ремонт, статистика няма, макар че според експерта в испанското министерство на икономиката и финансите Мигел Анхел Мартинес, техният брой надхвърля 1.4 млн.

След продължил близо 4 години бум на продажбите на недвижими имоти в Испания, този сектор на пазара закономерно отбеляза ясна тенденция на негативно развитие от началото на 2008 г. Над една трета от новопостроените жилища на испанското крайбрежие няма да могат да бъдат продадени в рамките на следващите три години, се посочва в анализ на испанската агенция за пазарни проучвания DBK.

Източник: insurance.bg | 18 06 2009 - 19:21
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2916 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.