Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Краката говорят за чувствата

Британски психолог твърди, че е открил нов език на тялото, при който хората използват краката си, за да подават сигнали.

Контактът с очите и езикът на тялото дълго време бяха възприемани като издайнически сигнали за изневяра, нервност, сексуално привличане и лъжа. Но проф. Джефри Бийти от университета в Манчестър счита, че много хора често нямат представа за тайните послания, които изпращат краката им.

Според изследването, осъществено за производителя на обувки Джефри Уест, ако дадена жена харесва някого и се смее, краката й заемат отворена позиция. Ако краката й са кръстосани или подвити, тя не е привлечена от мъжа.

Мъжете, от своя страна, не дават сигнали за сексуално привличане чрез краката си. Краката на лъжците са неестествено сковани в опит да отвлекат вниманието на хората от лъжата си.

Жените преценяват мъжете по обувките им – дали са стилни, чисти и скъпи или дали се връзват с облеклото. Ако мъжът е нервен, той ще покаже чувствата си като увеличи движенията на краката си. Жените обаче правят точно обратното и краката им са сковани, когато са нервни.

Отворените хора движат малко краката си, защото искат да доминират и да контролират разговора, а срамежливите хора правят по-чести движения с краката. Арогантните хора също движат малко краката си.

“Тайният език на краката може да разкрие голяма част от личността ни, какво мислим за човека, с когото говорим и дори нашето емоционално и психологическо състояние, те са удивителен канал за невербална комуникация”, обяснява проф. Бийти.

/БГНЕС

Източник: dnesplus.bg | 4 12 2009 - 01:15
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 5645 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.