Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Искате бебе?! Намерете си грозен мъж

Жените, които искат да забременеят, е добре да се насочат към по-непривлекателни мъже, съветват британски учени, цитирани от в. “Дейли мейл” и в. “Дейли телеграф”.

По-грозните мъже имат по-малко завоевания сред представителките на нежния пол, но са по-плодовити от донжуаните, защото имат по-голям “заряд от сперма”.

Мъжете с хубава външност са щастливи в любовта, но разпиляват “семенния си товар” в многобройни връзки и по-рядко създават потомство, казва един от участниците в екипа дипломантът Сам Тазиман от Центъра за математика и физика в науките за живота и експерименталната биология (CoMPLEX) към лондонския Юнивърсити колидж.

Учените създали математически модел на теорията си за “оптималния заряд от сперма”.

Според нея при хората и при голям брой примати най-желаните самци ограничават размера на еякулата и качеството на спермата си, за да имат достатъчно за всяко съвкупление.

По-малкият заряд намалява шансовете на всяка женска да зачене, но пък се компенсира от факта, че голям брой различни женски индивиди могат да забременеят. Явлението се наблюдава при пилетата и рибите.

И обратно, когато мъжът или самецът привлича по-малко партньорки, то високо цени всяко съвкупление и влага в него максимално голям еякулат от висококачествена сперма. В резултат всяко чифтосване е с висок КПД.

Теорията на британските учени води до доста парадоксалното предвиждане, че чифтосването с привлекателни индивиди може да е по-нерезултатно, отколкото с непривлекателни.

Не е известно дали същият принцип важи при хората, но въпреки че човешката привлекателност се усложнява от културните предпочитания, размерът на еякулата и качеството на спермата вероятно са били моделирани от сходни сили, а именно привлекателността и броя на сексуалните партньори. Тези два фактора са важни и при другите видове, пише Тазиман в сп. American Naturalist.

/БТА

Източник: actualno.com | 14 07 2009 - 08:00
Към тази статия има 1 коментара | Прочетена 6415 пъти
Виж коментарите
Още статии в тази рубрика

Вашите коментари към "Искате бебе?! Намерете си грозен мъж":


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.