Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Китайска компания наема само служители, родени в годината на Кучето

Китайска фирма-посредник при търсене на работа съобщи, че иска да вземе на работа хора, родени в годината на Кучето. Така и пише в обявата на компанията от Цзилин – моля да се кандидатират само онези, които са родени в годината на Кучето, съобщи ВВС.

Причината се оказва проста – на фирмата са нужни хора с определени качества на характера. А според източния календар хората, родени в годината на Кучето, се отличават с преданост. От фирмата в Цзилин решили да не се затрудняват с психологически тестове, а просто да погледнат в съответната графа в личната карта.

Като цяло китайското законодателство забранява дискриминацията при назначаване на работа. Разпоредбите обаче са доста мъгляви. “Смятаме, че хората, родени в годината на Кучето, притежават качества като преданост и честност”, каза началникът на отдел “Кадри” Дун пред АП.

“Тъй като ние сме фирма-посредник при намиране на работа, именно това са качествата, които трябва да притежават нашите служители”, добави Дун, който и самият е роден в годината на Кучето. Според китайски лунен календар “кучешки” са годините 1922 г., 1934 г., 1946 г., 1958 г., 1970 г., 1982 г., 1994 г. и 2006 г., предава БГНЕС.

Източник: actualno.com | 6 10 2006 - 22:22
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3053 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.