Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Японската принцеса Аико стана на 4 години

Принцеса Аико – единствената дъщеря на престолонаследника на Япония принц Нарухито, която е бъдещата императрица на страната, отпразнува вчера /1 декември – бел.Кариерист/ четвъртия си рожден ден, съобщи АФП.

Малката Аико е в центъра на медийното внимание, тъй като един от комитетите от правителствени съветници препоръча миналата седмица да се гласува позволение и жените от Династията на Хризантемите, която сега управлява Япония, да могат да наследяват императорския престол.

Докладът, изготвен от съветниците, ще послужи за основа на проекта за промяна на закона за наследниците на императора, който ще бъде гласуван от японския парламент през януари 2006 г.

Сегашният император на Япония, Акихито, и императрица Митико, имат три деца – двама сина и една дъщеря.

На 15 ноември тази година принцеса Саяко загуби кралския си статут, след като се омъжи за човек от простолюдието – 40-годишния служител в общината в Токио Йошики Курода.

Последната императрица на Япония, Го-Сакурамачи, е на власт през XVIII век – от 1762 до 1771 г.

Източник: dnes.bg | 6 06 2006 - 22:19
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3884 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.