Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Британците оценяват професия домакиня на 30 хил. GBP годишно

Коста Стоянчев, kstoyanchev@pari.bg

Британските домакини би трябвало да печелят по 30 хил. GBP годишно, ако вземаха пари за труда си, пише ВВС. Това показва проучване, проведено сред 4000 жени, като 71% от интервюираните считат, че поддържането на дома е работа на пълен работен ден. По официални данни заплатата на съпругите надвишава средното възнаграждение за страната, което е 23.7 хил. GBP на година.

Средностатистическата майка прекарва 273 минути на ден в грижи за децата, за което професионална бавачка би взимала по 8 GBP на час или общo 36.80 GBP на ден. За чистене и подреждане домакинята отделя по 71 минути на ден, за което на чистач се плаща 7.10 GBP. За повече от час готвене професионален готвач би изкарвал не по-малко от 17.30 GBP, а 39-те минути, в които жената пресмята семейните финанси, биха стрували 12.50 GBP, ако работата се върши от счетоводител.

Освен, че повдигат въпроса за справедливото възмездяване на женския труд, данните водят до логичния извод, че за един мъж е по-евтино да се ожени, отколкото да плаща на професионалисти за извършената домакинска работа.

Източник: ipo.bg | 27 02 2008 - 21:57
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4267 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.