Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Жените повече страдат от дългото работно време

Дългото работно време се отразява по-лошо на жените, отколкото на мъжете, тъй като ги кара да започнат да пушат, пият повече кафе и да се хранят с нездравословна храна.

И двата пола консумират по-малко алкохол когато работят по-малко време, смятат изследователи и подчертават, че допълнителните работни часове подтикват жените да гризат “гадни снаксове”, които са с високо съдържание на мазнини и захар.

“Мъжете, които прекарват повече часове на работното си място нямат такива вредни навици”, подчерта Дарил О`Конър, автор на проучването, публикувано от Съвета по икономически и социални изследвания.

О`Конър и неговият екип са изследвали влиянието на стреса върху хранителните навици на хората. Те са установили, че когато има една или няколко стресови ситуации, сме по-склонни да похапваме между основните хранения, особено нездравословни снаксове. Най-уязвимите са така наречените “емоционални консуматори”.

“Когато са нервни, тези хора се опитват да отклонят вниманието си от това състояние като се съсредоточават върху храната”, смята още О`Конър.

Източник: dariknews.net | 10 07 2006 - 11:11
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4046 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.