Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Ревнивците заглеждат повече хора от своя пол

Учените обясняват това след изследване, доказало страха от конкуренция при хората с постоянни връзки.

Учените внесоха нова светлина в начина на мисленето на ...ревнивците. След съответното проучване, те стигнаха до извода, че мъж, който има постоянна партньорка, отделя много повече внимание на привлекателността на другите мъже, защото вижда в тях потенциални конкуренти.

Ревността – това силно чувство- заставя мъжа да изучава представителите на собствения си пол по-сериозно, отколкото привлекателните жени. В същото време външността на хора от същия пол е абсолютно безразлична на хората, които търсят партньор.

В изследването на психолози под ръководството на Джон Менър от университета във Флорида са участвали около 440 хетеросексуални мъже и жени.

В хода на анкетата е било установено кой от тях има постоянна връзка и кой търси партньор. После на монитор на анкетираните са показвани снимки на мъже и жени, сред които имало и красиви, и по-обикновени. След като снимката се е появявала на екрана, изследователите са измервали времето, необходимо на участника, за да превключи вниманието си от портрета към друга част на монитора.

Половин секунда след като участниците виждали портрета на привлекателен човек, те концентрирали своето внимание върху него. При това им е било необходимо повече време, за да прехвърлят вниманието си и да погледнат друг предмет. Времетраенето, през което те са обръщали внимание на портрета, всъщност пряко е зависело от това дали те имат постоянен партньор или не.

“ Самотните автоматично фокусират вниманието си на красивите представители на противоположния пол, сред които биха могли да си намерят партньор- казва Джон Менър- Тези, които вече имат постоянна връзка, внимателно оценяват конкурентите – лицата от своя пол. В случай, че човек се съмнява във верността на партньора си и ревнува, той още по-внимателно изучава привлекателните си събратя.”

Източник: bgfactor.org | 26 09 2007 - 02:43
Към тази статия има 1 коментара | Прочетена 4443 пъти
Виж коментарите
Още статии в тази рубрика

Вашите коментари към "Ревнивците заглеждат повече хора от своя пол":


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.