Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Мъжете харесват жени с дълги крака? Друг път

Мнението, че мъжете харесват жени с дълги крака, е мит, твърдят учените. Ново изследване показало, че мъжете в действителност харесват жени, чиито крака са пропорционални на тялото им.

При показването на създадени с помощта на компютър снимки на жени в бикини с различна дължина на краката съпоставена към дължината на тялото, мъжете предпочели жени с нормална физика пред тези, чийто бедра имат равна на торса им дължина. Откритието потвърждава предишно изследване, според което мъжете предпочитат жени с нормални форми пред модели и момичета на “Плейбой”.

То обаче противоречи на изследване отпреди три години, според което най-привлекателната дължина на краката при жените е 1,4 пъти по-голяма от дължината на горната част на тялото, уточнява БГНЕС.

При последното изследване учени от Калифорнийския университет помолили групи мъже и жени в САЩ и Великобритания да оценят привлекателността на серия от създадени чрез компютър снимки на едни и същи жени, но с лека разлика в пропорцията крака-тяло. Те установили, че колкото повече пропорцията се приближава до 1:1, толкова жените са смятани за по-привлекателни. Ако краката са прекалено къси или прекалено дължи, привлекателността им намалява.

Източник: dariknews.bg | 14 12 2009 - 09:13
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 7911 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.