Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Косматите мъже и автомеханиците на мода по време на криза

В моменти на криза жените избират косматите мъже и за партньор в живота все повече дами биха предпочели автомеханик пред банкер, твърди австралийски социолог, цитиран от ДПА.

Поради рецесията мускулестите мачовци като Хю Джакман и Даниъл Крейг са по-привлекателни за жените, отколкото ухаещите на парфюм метросексуални мъже от типа на Хю Грант и Леондардо ди Каприо, казва демографът Бърнард Солт.

“В периода на световна финансова криза теорията е, че жените се интересуват от безопасността, сигурността и доставянето на храна. Затова и вкусът им се променя от обезкосмения метросексуален индивид с неясен пол към по-първичния и космат мъж”, заяви Солт пред AAП.

Австралийският учен предвижда, че ще се промени и външният вид и на филмовите звезди, като андрогенният Зак Ефрън ще отиде на заден план, а ще изпъкне косматият и запотен Ръсел Кроу.

Солт прогнозира, че най-предпочитаните мъже за брак ще станат водопроводчиците, електротехниците и други занаятчии, които имат умения и в добри, и в лоши времена.

Няма да се промени обаче предпочитанието на жените към мъже с привлекателна външност, а не само към добри печеловници.

Солт отбелязва, че преди 20 години ергенът на седмицата на корицата на списанията за жени е бил сниман напълно облечен, докато днес той е по боксерки. Според учения това показва, че жените са по-самоуверени.

/БТА

Източник: yellow.bg | 8 04 2009 - 22:43
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4788 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.