Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Диета за секс

Превод: Гергана Ламбрева

Животът на съвременния делови човек не може да се нарече “райски”. Твърде много в него са негативните моменти: ежедневният стрес, прекаленото натоварване на работното място, подтискващата тревога и неувереността в утрешния ден, лошата екологична обстановка. В резултат на това възниква, както сексопатолозите го наричат, синдром на деловата умора и синдром на уморената домакиня – рязко снижаване на сексуалната потенция. Както смятат лекарите, в основата на тази патология, освен нездравият образ на живота, стои неправилното изчисляване на нетните потребности на организма от храна.

По мнението на канадския изследовател А. Хоффер, една от главните причини за сексуалните разстройства се явява хипогликемията – рязко понижаване на кръвната захар в кръвта. Причината за това, колкото и парадоксално да звучи, произтича от пренасищане на организма от въглехидрати. Хипогликемията може да стане причина не само за отсъствие на полово влечение, но и да доведе до депресии, раздразнителност, емоционално изтощение.

Американският диетолог М.Уолкър, подчертава, че всичко това може да се избегне, като се състави всекидневен порцион така, че храненето да може да обезпечава енергийните потребности на организма. Според него, трябва да се ядат по-малко мазнини и колкото може повече продукти, богати на целулоза. За тези, които искат да съхранят или повишат сексуалната си енергия, Уолкър разработил цял сборник правила, които между другото способстват и общото оздравяване на организма.

 • Яжте колкото може повече пресни плодове и зеленчуци. Ежедневно изяждайте, минимум един плод или зеленчук, съдържащи провитамин А (моркови,тъмнозелени зеленчуци, узрели червено-жълти плодове) и няколко плодове или зеленчуци, богати на витамин С (цитрусови плодове, домати, зеле, зелен пипер, френско грозде). Задължително включвайте в своя порцион продукти, съдържащи витамин Е (витамина на секса): банани, моркови, домати, орехи, ръжен хляб, сьомга и други морски дарове. Цинковата недостатъчност може да доведе до импотентност и простатит.

 • От месата предпочитайте пилешко и риба. Ако се ограничавате от белтъчини от животински произход, то яжте повече орехи, грах, фасул, гъби, чесън, ряпа, магданоз, картофи, царевица, цветно зеле и леща.

 • Пийте гроздов сок.

 • Най-богатият източник на цинк са пресните стриди.

 • Всеки ден си правете салата от листни зеленчуци.

 • Ограничете употребата на мазни сосове. Колкото по-малко мазнина има във вашия порцион толкова по-добре.

 • Гответе храната на пара, варете, запичайте, но не пържете.

 • Ограничете консумирането на яйца и кашкавал.

 • Ограничете, а най-добре напълно изключете употребата на кофеин, който се съдържа във кафето и силния чай.

 • Ограничете употребата на алкохол- това е най-главният враг на секса.

 • Намалете употребата на бялата захар до минимум. Заменете я с мед.

 • Постарайте се колкото може по-малко да солите храната или въобще изключете солта. Ако не можете без сол използвайте морска.

 • Яжте малки порции 6-8 пъти на ден. В никакъв случай не преяждайте! Малките порции не позволяват натрупването на калории. Ако искате да намалите теглото си, яжте по малко тогава когато сте много гладни. По време на големи приеми на храна не пийте вода. Това ще ви помогне да избегнете преяждането.

Източник: zadoma.com | 24 12 2007 - 03:04
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 7496 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.