Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Стресът в службата е опасен за бременните

Изследване на учени от дъблинския Юнивърсити колидж и от Френския национален здравен институт (INSERM) върху 676 бременни жени установи, че стресът на работното място увеличава риска бебетата да се родят преждевременно и с ниско тегло, съобщи в. “Дейли телеграф”.

За бременните са опасни също дългото работно време, работата на смени, на временен трудов договор и необходимостта да изпълняват задачи, свързани с физически усилия.

При наличие на два или повече от тези фактори на работното място за бъдещите майки има 5 пъти по-голяма вероятност да родят преди термина си.

Резултатите се публикувани в “Британско списание по акушерство и гинекология”. Една от авторките на публикацията Изабел Нийдхамър пише, че трябва да се обръща по-голямо внимание на условията, в които работят бременните, и да се полагат усилия да се намалява продължителната работа, работата на смени и излагането им на физически труд и напрежение.

/БТА

Източник: actualno.com | 1 05 2009 - 15:52
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2874 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.