Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: Женски истории
Фото: stock.xchng

Чували ли сте за индийския бог Шива и неговите способности да върши няколко неща едновременно? Ние хората обаче имаме само две ръце за разлика от Шива и това неизменно ограничава възможностите ни. Не вярвам в това, а вие?

Аз съм едва 26-годишна, все още нямам семейство, но много добре знам колко усилия изисква постигането на правилния баланс в отношението към кариерата и любимия човек, така че да няма “ощетени”. Аз вярвам, че човек може да има всичко, стига да го пожелае. Ако се наложи да определяме приоритети, то това означава, че не сме попаднали на правилния човек. Този, който не само да ни разбира, но и да ни подкрепя неизменно по пътя на личностното и професионалното ни изграждане. Разбира се, ние следва да отвърнем със същото. Аз напримар винаги съм търсила човек, с когото да изживея това, за което Starship пеят в песента си Nothing’s gonna stop us now. И за мое щастие го намерих.

Вие, дами, сигурно ще се съгласите с мен, че повечето мъже предпочитат глуповатите жени, които образно казано не знаят какво да правят с живота си. Такива жени винаги остават в сянката на мъжете си, пропускайки всякакъв шанс да придобият истинско самочувствие, да се почувстват независими и можещи. За щастие не всички мъже и жени са такива (Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден).

Аз вярвам, че най-трудното е да се намери правилният човек. Ако това се случи, проблемът как да се справим еднакво добре с любовта и кариерата е наполовина решен. За да се справим окончателно, на помощ идва изкуството на войната на китайския стратег Сун Дзъ. Вече мога да си представя недоумяващите погледи на лицата ви и затова бързам да ви кажа, че постигането на всяка една цел изисква определена стратегия. Ако се научим да бъдем справедливи, да избираме правилния момент и да превръщаме недостатъците в предимства, както съветва Сун Дзъ, постигането на успеха няма да закъснее. Но каквото и да правите, правете го, защото искате, а не защото трябва.

И накрая искам да кажа на всички, че не бива да се страхуваме от съвършенството, защото никога няма да го постигнем. Приемете този съвет от мен и Салвадор Дали с усмивка.

Прегледано: 5,866 пъти

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Никога не е късно да бъдеш щастлив! Моята зълва се е омъжила на 32 години. Сега има едно много добро дете, грижовен мъж и девет години сполучлив брак.Тя успя да направи добра кариера, дори през миналата година записа да учи второ висше. Трябва да търсим късмета си!


Не мъжете, а жените са тези които определят кой за кого ще се жени. Всяка умна жена може да се представи за “глупавата” и да има същия успех у мъжете. Въпросът е в това, дали ни трябват мъже, които си падат по безмозъчните жени?


Цитат: “много добре знам колко усилия изисква постигането на правилния баланс в отношението към кариерата и любимия човек”. Какви усилия? Просто избираш или кариерата или семейството. Не можеш да съчетаваш и двете неща.


Аз също смятам че човек, който е реалист, а не максималист, може да съчетава кариера и семейство...и да бъде истински щастлив и пълноценен, защото и двете не струват без другото...


Хареса ми това: “...не бива да се страхуваме от съвършенството, защото никога няма да го постигнем.” И все пак не трябва да спираме да желаем съвършенството, защото дори стремежа към него ни прави по-добри!


Арч Кепитъл с младата надежда на България – Александър Алексиев – е новата гореща инвестиция в България.


Алек е младо 20-годишно момче, което от малък има интерес към програмиранетo, оказва се истинска звезда в крипто търговията.


Алекс инвестира прозрачно и в имоти. Под прозрачно, имаме предвид, че набира капитал като продава дялове от Арч.


Няма по-прозрачен начин, защото инвестицията се вписва в търговския регистър и се харчи прозрачно. Печалбите се плащат под формата на дивиденти.


Следващата стъпка на Алекс е да листне компанията си на Beam – така дяловете ще струват повече.


Добави коментар