Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: Кариера
Фото: stock.xchng

Кой частен работодател би търпял работниците му да изявяват претенции за по-висока заплата? Още на другия ден ще уволни стачкуващия персонал и ще наеме “гладни” безработни за по-ниски заплати.

Държавата е работодател на учителите и не би трябвало да бъде изнудвана по този начин. Всеки работещ е убеден, че заслужава по-добро заплащане. Аз лично не съм чула някой, който да каже “Парите ми стигат”, но всеки, започвайки работа се е съгласил да работи срещу заплатата в договора си. Като не му стига да си търси друга – с по- друго работно време, с по- други условия на труд и с по- висока заплата.

Аз съм учител по информатика и не давам частни уроци. Смятам, че уча децата така, че да не са им необходими такива. За 12 години трудов стаж, 10 от които по специалността и 5 квалификационна степен аз имам основна заплата 278 лева. Тези основни заплати се публикуват в ДВ /август 2005г./. Не казвам, че заплатата ми стига, но казвам, че ме боли, когато се намери някой ученик, който за написана 5-ица се обръща и ми казва: “Пишете, госпожо, но след 5 години аз какви пари ще печеля, а вие тук ще си останете прост даскал и други пубери ще ви тровят нервите.”

Прегледано: 5,455 пъти Автор: Венета Алексиева Източник: az-jenata.com | 07.07.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

При тази безработица работодателите могат да уволняват недоволните колкото си искат. На опашката за всяко, дори и най-непривлекателното работно място, стоят десетки безработни готови да работят в лоши условия срещу мизерно заплащане.Лесно е да се каже: “Ако не ти изнася – напускай”. Какво ни чака при друг работодател? Същото! Всеки гледа да работиш повече, а да ти плаща по-малко.


az podkrepiam uchitelite i mislia che te imat nujda ot mnogo poveche uvajenie i razbirane…. blagodaria Vi che vi ima


Антонио Николов е син на митничарят Виктор Николов - забогателият без обяснения ниско-образован дядо.


Антонио е бил в клиника за наркозависими.


Той е участвал в схема за смяна на фалшиви доларови банкноти.


Типичният разглезен младеж, който разчита за всичко на баща си и съпругата си.


Съпругата му е не коя да е, а Бистра Мощева.


Бистра слага рога на съпруга си понякога, но това е за да му отива на спортния оутфит.


Антонио е участник в няколко фирми – Царевец 2015, Викорт ЕООД, Авиз Тук.


Има магазин за строителни материали и в общи линии никаква идея какво да постигне в живота си.


Добави коментар