Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: Кариера
Фото: stock.xchng
снимка на psb
Автор: ( psb )

Значи почвам отдалеко, че да има за четене.

Преди време бях пуснал тема (във форума на Кариеристзаб. на ред.), че искам да си правя фирма и т.н. Е фирмата е факт работи и всичко е прекрасно, но и същевременно работя за голяма голяма Далекосъобщителна компания, за която съм сигурен че всички са чували а други сигурно и ползват. Там работя като Help Desk Admin. Някой ще си каже е не трудно, е не е от най-трудните работи, но има доста отговорности и стрес, както и да е.

От много време се опитвам да ме преместят в Отдел “Продажби”, защото искам да специализирам и в тази област, да се развивам, както се казва ‘КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ”. Но моят главен мениджър все си намира оправдание, да не е този път. Мениджърката ни по продажби, многократно го е намеквала, убеждавала, молила, да ме премести в този отдел, защото съм показал качествата си в сферата на продажбите, но ефект няма. Откри се свободна позиция и нали по принцип първо се предлага на служителите, но информацията относно това място, дълго бе крита от шефа ми. Накрая с малко нахалство успях да си пусна кандидатурата. Дойде и деня на интервюто, дойде и Главният мениджър за продажбите в цялата страна. Интервюто бе проведено при него в присъствието на моя шеф. Е тук вече идваме на същината.

Започна интервюто. Аз леко притеснен и развълнуван, гледам както се казва на Омая шефа, ноо уви по средата на интервюто получих удар под кръста. Моят регионален мениджър започна да отговаря вместо мен и то как, в стил “НЕ КУПУВАЙТЕ ТАЗИ СТОКА”. Останах шокиран, направих няколко опита да обърна нещата, но ПОЗНАЙ, не и не аз нямам думата ТОЛКОЗ! Излезнах си направо разбит и шокиран, и съответно отписал дадената длъжност и възможност.

Минаха всички кандидати аз вече бях загубил надежда. На другият ден отидох при моят шев и го попитах в директен текст. защо е постъпил така. Е получих и отговор:

“Не мога да си позволя да те загубя като кадър в този отдел, ти знаеш, че той се крепи не теб”

Не крия, че донякаде ми стана приятно, но това не заличи огорчението. Е върнах му го, казха му всичките му грешки при управлението и как кораба потъва. От което той толкова много се сконфузи, че 2 седмици заобикаляше стаята ми като голям камък. А мениджърката по продажби, Е И ТЯ СИ ДАДЕ ГЛЕДНАТА ТОЧКА ПРЕД ШЕФА. Не чух какво са си казали, но чух блъскане на врати.

Е сега какво?
Да се радвам ли?
Да се ядосвам ли ?

Историята обсъждаме тук.

Прегледано: 6,357 пъти Автор: psb Източник: Портал Кариерист | 23.10.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Да се радвам или да се ядосвам, това е въпроса?Загубил си че си ядосал два ръководещи длъжности във фирмата Ви, но си постигнал нещо много “интересно”, размътил си “тинята”. Не знам как ти звучи на теб, но точно сега е момента да искаш да постигнеш и да се насочиш в желаната от теб посока (без да обещаваш нищо никому). Излез от едните “води”, влей се в желаните от теб “търговски среди” и няколко месеца пори водите без да натякваш на никого нищо!Ще ти го върнат – не се притеснявай, просто се готви за този момент и си създавай спасителни “пояси”. Малката фирма, която имаш ще е най-мъдро ако я обвържеш като доставчик с фирмата в която си, нека ти “капе” и от там, но без да се разбира че ти си и собственик, иначе ако теб те “пренасочат” от компанията, ще отсвирят и фирмичката ти.Създавай си име в търговските среди и ...се продай другаде след известно време (когато достигнеш тавана тук).Не забравяй: това което искаш може и да не е правилно за момента, но пък ти е мечта и после можеш години наред да се чудиш, какво ли би постигнал ако беше направил каквото искаше...Премести се и се наслаждавай на качествата си, от това по-голямо удоволствие няма....


Добави коментар