Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: Собствен бизнес
Фото: stock.xchng

Тази история първо е публикувана като коментар към статия "10 начина да продадете безполезни неща" в “Собствен бизнес”.

Лесно е да даваш примери, когато не си гладен и си се създал в Америка. Но ако беше гладен, роден в България този Бил милиардера сигурно нямаше да се усмихва така щастлив и да раздава акъл, защото в България нямаше да върви.

Лесно е когато си богат или имаш да бъдеш и учен и бизнесмен и културен, а бъди културен, като ти свири корема и се чудиш как да преживееш утре. Всеки ден се чуди Българина, как и с какво да преживее. Как да си плати парното с лъжливите сметки, данъците, тока.

Не ми се вярва в България от 100 жени да изхвърлят най-много 3 ножовете с които са белили картофите! Тия номера не вървят при Българките, а при тъпите Американци може всичко! Я ми преброите, колко Американци са започнали бизнеса си в България? А колко Българи са в Америка и просъществуват. А в България Американец може само да съществува с пари иначе ще загине веднага даже и ще го оберат и убият. А на приказки е лесно всичко. Хайде да ви видя, какъв бизнес ще ме посъветвате да се създаде, ако си останал инвалид след раково заболяване. С 100лв. пенсия и си над 50 години вече. Никой не иска да те наеме на работа, защото в България инвалид е прокажен, като се чуе, а другото са приказки. Курсове може да изкараш, но като нямаш средства, а в банките за да ти отпуснат пари трябва да докажеш, че нямаш нужда от пари. Или да им напълниш техните гуши за да ти отпуснат заем.

Какво значи Собствен бизнес да започнеш? Трябва да имаш пари за другите първо да им набуташ за да ти дадът права, разрешения, подкупи и тогава за тебе мъченика ако остане ще се чудиш денонощно, как и до кога ще издеяниш. Така е в прекрасната ни Родина бизнеса по честния начин. А другия го знаем...

Прегледано: 5,820 пъти Автор: Арсеник Източник: Портал Кариерист | 12.04.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Арсеник, я се стегни! Ако смяташ, че всичко е толкова лошо – значи нямаш от какво вече да се притесняваш – по-лошо няма да стане!Бизнесът не е лесен и за здрави хора. Тук силата на характера е по-важна от физическото състояние. Разбира се, че едно рамо от близки хора, роднини и приятели, е от значение, но това не значи, че ако трябва да се справяш сам – трябва да лягаш и да умираш!Ще ти кажа, че има доста програми за подпомагане на собствен бизнес, които се субсидират от държавния бюджет и са насочени към хората с намалена работоспособност. Обърна ли се в бюрото по труда да питаш за такива програми? Да знаеш, че има доста хора в страната, които са подпомогнати да започнат собствен бизнес – със съвет, помощ в оформянето на документи, обучение и финансиране. И изобщо не става дума за връзки, рушвети и други подобни.Не можеш да се справиш с “голям” бизнес? Изкарай си един кантар и тегли срещу заплащане, помагай за по 2 часа в някое кафене, пиши статии срещу заплащане в интернет, помагай на комшиите за дребните поръчки, разхождай кучета – ама винаги има какво да се прави срещу заплащане!Не ме смятай за цинична, но ще приема оплаквания от някой само, ако той ще покаже, че НАИСТИНА е опитал всичко възможно.Пожелавам ти да имаш борбен характер и да не се отчайваш!


Saglasen sam s avtora,vapreki che e adski chernogled.Az lichno veche 8 godini se opitvam da probiq s chesten trud no uspqha hora,koito sa mnogo marzelivi ,mnogo kradlivi i mnogo “navdeni”.Vapreki tova si znam vazmojnostite i sam reshil da opitam v chujbina.Malko kasno no ne se vsushvah v savetite na veche izgradili dobra kariera moi priqteli….E vse pak vsi4ko se popravq :) ,taka che malko poveche optimizam i ako edna sreda ne e podhodqshta za nqkoi po-dobre da q smeni a ne da se oplakva .


Мънимейкър, да знаеш, че в чужбина с червен килим посрещат! От Летището та направо в офиса.

Стига сте писали глупости!


Добави коментар