Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: Собствен бизнес
Фото: stock.xchng
снимка на Rado_82
Автор: ( Rado_82 )

Тази история беше публикувана във Форума на Кариерист.

Там е работата, че условията за работодателите (поне нормалните) се намират също някъде между лоши и невъзможни. Това прозира дори в този форум. Има много въпроси от рода “Имам някой лев спестен, какво да започна?”. Това също показва и една финансова необразованост, но и да се започне нещо с 10, 20, 30, 40, 50 бона... почти е сигурно че печалби от над 1000 лв биха били мираж. Това е печалба, по-ниска от парите които можеш да взимаш някъде като заплата.

Може ли някой да отговори на въпроса “Какъв бизнес да започна, за да изкарвам 2000 лв за себе си, и колко ще ми струва за да го започна?”

Не само в природата има кръговрати, парите също се намират в кръговрати. Сменяват притежателя си постоянно, скачат от едни ръце в други... някъде се натрупват, но заради това на други места недостигат.

Един бизнес се нуждае от платежоспособни клиенти – такива които могат да заплатят за предлаганата от него стока или услуга. Един клиент (човек от народа) се нуждае от пари, за да може да заплати стоката или услугата, които му се предлагат. Той трябва да вземе тези пари като заплати от тези или други бизнеси.

Целта на всеки бизнес е да печели повече, отколкото дава. Пари, не друго. Бизнесът “изсмуква” пари от хората. Важното тук е къде отиват тези изсмукани пари. Една част могат да се върнат обратно при народа (друга част от хора) под формата на заплати. Друга част отиват за захранването на други, по-големи бизнеси. В един момент, един малък бизнес може да се окаже в такова положение, че обслужва народа със своята дейност, и захранва бизнесите над него, от които е зависим.
Това са нормални неща, хората ще плащат за едно или друго, малки частни бизнеси ще се появяват и ще изчезват, но погледнато по-глобално... всяка държава има своите парични отношения с други държави също. В една държава всеки ден влизат някакво количество пари, и излиза друго. Какви пари влизат в България и какви пари излизат? Какви са прогнозите за бъдещето на България? Не съм някакъв специалист, всъщност икономическото и политическото ми образования са прилично ниски, но от наблюденията си мога да съдя, че България вече почти няма какво да изнася, за да печели от другите държави... в същото време почти всяка стока която може да се намери тук е внесена. Следователно е платено на другите държави за тези стоки. Но съдбата на тези които само плащат за стоки или услуги е ясна – рано или късно остават без пари, без възможност да плащат за повече стоки... и нещо повече – без възможност дори да съществуват нормално.
Е, ние внасяме пари, спокойно... сивите ни сектори са достатъчно добре развити, за да се погрижат за това.

Но цялата тази картинка не ми харесва – да трябва да внасяме всичко от чужбина, и да трябва да връщаме пари от там underground, за да продължим да съществуваме все някак си.

Прегледано: 13,418 пъти Автор: Rado_82 Източник: Портал Кариерист | 28.02.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Браво пиши пак дано го прочетат и други


това е най интересния въпрос.пенсионерите трябва да живеят съгласно пенсите си с150лева.това са най добрите икономисти всвета стези пари те успяват да си платят ток вода парно.акуб светила който ни управляват не биха отцелели и 3дена .да и се дават такива доходи и на тях докато разберат с колко може да се искара един месец.


Кой смелчага ще направи фонд и всеки който иска да вкара - от 2 до 200 000, 00 лв. за въвеждане на български изобретения... просто и възвращаемостта е директно в нашите джобове..?!


Добави коментар