Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: Работа и трудов живот
Фото: stock.xchng

Преди няколко години бях в Германия и работих в строителството. Обектът след няколко месеца го завършихме и аз тръгнах да си търся нова работа. Обикалях из складовете на търговията на едро в Дюселдорф – търся си работа като общ работник, товарач-разтоварач или нещо подобно.

Пред един от складовете, който се намираше по-навътре, видях един спрян автомобил с отворени врати. Колата беше доста лъскава и със сигурност беше на собственика на склада. Аз влязох вътре да го потърся.
Влизам, оглеждам се – вътре няма жива душа… Исках да тръгвам, но изведнъж чувам далечен слаб писклив женски глас. Почнах да обикалям между касите, пълни с някакъв зарзават, за да видя откъде идва звукът. След малко открих, че звукът идва отзад една метална врата, голяма колкота на гараж. Веднага установих, че звуците издава някаква жена.

Когато отворих вратата, отвътре гледаше полузамръзнала женичка на средна възраст с посинели устни и пръсти. Жената беше толкова неадекватна и безкрайно щастлива, че започна да говори нещо щастливо и несвързано. С моят слаб немски можах само да разбера, че тя се е захлопнала в хладилната камера преди два часа. Жената толкова се зарадва, че съм минал случайно, че не намираше думи да ми благодари…

Аз така емоционално възприех ситуацията, че забравих дори да я попитам за работа. Сега си мисля, че тя със сигурност нямаше да ми откаже…

Прегледано: 34,950 пъти

Коментари

И за двамата срещата е била от голямо значение. За жената-спасение, за мъжа- удовлетворение! Съдбовна среща!!!


Triabvalo da i kajesh na tazi dama az ti spasix jivota sega ti mi pomogni v jivota za rabota.


Много си прост,това е било шанс който няма да имаш,щял си да бъдеш на работа и уважаван! сега да те шибат 300 дяволи!


И забравих най важното! Честита баба Марта на всички българи,в България и на тези -тръгнали да търсят щастието си по чужбина!


хора бе и вие ще забравите кво правите там ако видите човек който едва не е умрял и особено ако за секунда си представите, че сте на негово място. Момчето ми се струва добро така че господ ще му даде нужното да се успокои някъде.


i kvo to i da kajete nemu varvi na choveka
ima edna pogovorka na chovek kato nemu varvi i jenamu ne omira..


Добави коментар