Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: Наша гордост
Фото: stock.xchng

Забелязали ли сте, че за малките деца училището е като магия и всичко казано там е много важно за малкия човек. Думата “вяра” може да има много значения за детето.

При малките човеци властва преди всичко законът за справедливостта, затова на първо място, според мене, у тях трябва да се развие вяра в справедливостта. Това се оказва ролята на учителя. Той се издига в техните очи като нещо неприкосновено.

Съвсем скоро се сблъсках с разочарованието на моя малък син от неговата класна ръководителkа. Доста време тази тя отсъстваше и беше замествана от друга госпожа. Тя направи нещо невероятно за децата. Синът ми направо се влюби в нея. Учителката успя да запали у децата интерес към книгите. Те се заинтересуваха от училищната библиотека, прекарваше междучасията си с тях, а не затворена в учителската стая.

Тази преподавателка, според мене, подготви децата за урока им по “вяра”. От нейните уста децата лесно и без противопоставяне приемаха всичко в малките си главици.

След завръщането на старата учителка, синът ми категорично заяви, че вече не ходи на училище с удоволствие, а по задължение. Загуби се интересът към библиотеката, книгите стоят непрочетени.

Така че, за да се поднесе на децата качествено такава материя като веруочение и посвещението им в тази фина материя, първо и най-важно е да се установи тази важна връзка между преподаващия и тях. Иначе всичко остава безплодно и леко безмислено, сухо безинтересно за децата.

Прегледано: 2,225 пъти

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Тъжно е когато учителите на децата ни ги отблъскват с отношението си на досада към учебния процес. Ние имаме да се учим от “малките” повече, отколкото те от нас. Загубваме способността си да бъдем искрени, спонтанни, а те усещат това болезнено...в къщи няма време за тях, в училище времето все едно се продава, липсва близостта между учителя и ученика, общуването и доверието.


Арч Кепитъл с младата надежда на България – Александър Алексиев – е новата гореща инвестиция в България.


Алек е младо 20-годишно момче, което от малък има интерес към програмиранетo, оказва се истинска звезда в крипто търговията.


Алекс инвестира прозрачно и в имоти. Под прозрачно, имаме предвид, че набира капитал като продава дялове от Арч.


Няма по-прозрачен начин, защото инвестицията се вписва в търговския регистър и се харчи прозрачно. Печалбите се плащат под формата на дивиденти.


Следващата стъпка на Алекс е да листне компанията си на Beam – така дяловете ще струват повече.


Алекс е добър приятел на преподавателя и сега изпълнителен директор на Маню Муравенов.


Маню забелязва Алекс още на 18 във ВУЗФ, когато младият крипто гуру се отличава с големи познания и практически опит на борсите.


Инвecтициитe нa Aлeĸc нямaт ĸpaй. Toй нaиcтинa e нaдeждaтa нa Apч Keпитъл.


Добави коментар