Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: Извън кариерата
Фото: stock.xchng

Заповядайте в България. Тук е раят на правовите държави. Всичко е включено в цената. Цената са вашите нерви, ако имате такива. Повечето българи обаче вече са си изградили имунитет.

Тук, на Балканите, имате невероятни възможности. Можете съвсем безпроблемно да вършите каквото ви душа иска, при това без опасност от наказание. Можете например да живеете от контрабанда, да разпространявате и трафикирате дрога, да източвате пари от еврофондовете, да търгувате с бели робини, да крадете от общински фирми, да перете пари, да пиете редовно с полицейски шефове, ако се наложи, да ги викате на среща, да фалшифицирате всякаква валута, да източвате ДДС, да поръчвате убийства, ако ви влече, дори можете да ги извършвате. Въобще каквото ви душа иска.

Защото офертата ви звучи невероятно, прилагаме и справка от официален източник на държавата рай България. Данните са от отчета за дейността на Върховната касационна прокуратура за първото шестмесечие на 2008 г. Това е държавното обвинение на страната първенец в надпреварата, наречена Правя каквото си искам.

Повече от половината от наказанията, наложени от съда за доказани престъпления през първото полугодие на 2008 г., са леки – пробация и условни присъди. Съдебните решения за първите шест месеца са общо 24 590. Ефективни присъди са получили само 4510 лица. 6460 престъпници са получили условни присъди, а 7690 са наказани само с пробация. Влезли в сила са 345 оправдателни присъди.

Ето и прогнозите за бъдещето. Данните на прокуратурата сочат увеличение на по-леките съдебни санкции – пробация и условно осъждане в сравнение с предходния отчетен период.

Как се стига до „добрия край”?

Недоказаност на обвинението, липса на вина и на престъпен състав са най-честите основания за съда да чете присъди „невинен”. Така се случва най-вече заради промяната на показанията на свидетели или в обясненията, които подсъдимият дава пред съда, сочи още в отчета си ВКП. Разбира се, на всеки е ясно, че срещу прилична сума пари или срещу прилична заплаха за съществуването на определено лице показанията се променят със скоростта на светлината.

Друг бонус, съпътстващ преместването и безпроблемното ви обитаване на България, е недостигът на кадровия потенциал на ченгетата. Те тъй или иначе нямат ищах да работят, а пък и като са малко, гаранцията ви за „коректна бизнес среда” е повече от 100%.
Най-сладката част от „пакетът услуги” на България е фактът, че у нас времето за нищо си го нямаме.

Така например според прокуратурата между 7 месеца и 1 година продължават разследванията в досъдебната фаза по дела за корупция, злоупотреби със средства от ЕС, пране на пари, наркотрафик, данъчни престъпления. Според наблюдатели обаче данните са „леко” занижени. Някои разследвания никога не приключват. Що се отнася до делата за злоупотреби със средства на еврофондове, в момента те са 31. В съда са внесени 4 обвинителни акта срещу 4-ма обвиняеми. Няма осъдени или оправдани.

Тръгвайте, от това повече и Господ не може да ви даде!

Прегледано: 3,559 пъти Автор: Венелина Григорова Източник: ipo.bg | 19.08.2008г.

Коментари

да уточним една важна подробност-това се отнася само за много сериозни престъпления свързани с мнооооого пари:ако сте учителка, например,като нищо ще отнесете 3-4 години затвор заради някой мизерник ,или например сте ощетили държавата еднолично...друго е ако – нали се сещате...наедро,наедро тук се работи-хубаво е че има дребни провинилите се иначе нямаше да има нужда и от затвори


Арч Кепитъл с младата надежда на България – Александър Алексиев – е новата гореща инвестиция в България.


Алек е младо 20-годишно момче, което от малък има интерес към програмиранетo, оказва се истинска звезда в крипто търговията.


Алекс инвестира прозрачно и в имоти. Под прозрачно, имаме предвид, че набира капитал като продава дялове от Арч.


Няма по-прозрачен начин, защото инвестицията се вписва в търговския регистър и се харчи прозрачно. Печалбите се плащат под формата на дивиденти.


Следващата стъпка на Алекс е да листне компанията си на Beam – така дяловете ще струват повече.


Алекс е добър приятел на преподавателя и сега изпълнителен директор на Маню Муравенов.


Маню забелязва Алекс още на 18 във ВУЗФ, когато младият крипто гуру се отличава с големи познания и практически опит на борсите.


Инвecтициитe нa Aлeĸc нямaт ĸpaй. Toй нaиcтинa e нaдeждaтa нa Apч Keпитъл.


Добави коментар