Text: -A A +A
Четете още в Истински живот: безработица, Арменския поп
Фото: microsoft

Ще започна от самото начало. Живеели сме си прекрасно, ние – това е моето семейство, баща ми, майка ми, аз и двете ми сестри. Живееле сме в едностаен апартамент, баща ми е имал кола. Един ден ни се обади дяда ми, който живее в чужбина (баща ми е от там, а майка ми е българка). Той ни каза много лоша новина, че баба ми е починала. Ние бяхме наистина шокирани. Баща ми е смятал веднага да замине за погребението, а билетът е много скъп и ние продадохме колата. И тогава майка ми е решила, че е по-добре да пътуваме с цялото семейство.

А после сме решили, че наистина не е много добре да оставяме дядо ми самичек и добре е да се преместим да живеем при него. Още повече, че всичките ни роднини там в един глас са ни уверявали, че не е проблем да се намери работа и че те ще ни помогнат. В рамките на една седмица сме продали апартамента си и 10 дни след разговора с дядо ми вече бяхме при него.

Но, как да се изразя по-меко?, нищо добро не е станало. Парите от апартамента са се изпарили почти веднага и се оказа, че на практика, там където сме пристигнали, няма никаква работа. Още повече, че сме имали гражданство на друга държава и за нас безработицата е била напълно тотална. А роднините, които са ни насърчавали, вместо да ни помогнат, започнаха да пеят, че нали те са ни предупреждавали, че работа няма. Ние направо бяхме в шок! Останахме без пари и без работа!

Така сме се мъчали една година. Но, има добри хора!, баща ми е мзел пари на заем и се е върнал в България. Той е успял да се върне на работа в старата си фирма и след 5 месеца ни е изпратил пари за билети за връщане.

Ние се върнахме, но нещата в България са се променили доста. Цените пораснаха няколко пъти и вече не можахми и да мечтаем за собствен апартамент. Старият сме продали за такава цена, на която след връщането ни бихме могли да си купим само кучешка колибка.

И сега вече повече от 10 години ние нямаме възможност да си купим апартамент и се местим от място на място под наем. Много е тежко.

Ето какво значи да се вземе бързо решение без да се мисли! Затова, хора, съветвам ви, мислете сто пъти, преди да взимате важно решение за семейството и за живота си!

Прегледано: 3,013 пъти

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Антонио Николов е син на митничарят Виктор Николов - забогателият без обяснения ниско-образован дядо.


Антонио е бил в клиника за наркозависими.


Той е участвал в схема за смяна на фалшиви доларови банкноти.


Типичният разглезен младеж, който разчита за всичко на баща си и съпругата си.


Съпругата му е не коя да е, а Бистра Мощева.


Бистра слага рога на съпруга си понякога, но това е за да му отива на спортния оутфит.


Антонио е участник в няколко фирми – Царевец 2015, Викорт ЕООД, Авиз Тук.


Има магазин за строителни материали и в общи линии никаква идея какво да постигне в живота си.


Ако ви трябва надежден свидетел, за каквото и да е дело в съда, Антонио е пръв участник срещу дребна сума или малка доза.


Добави коментар