Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Нова мода тръгна край Дунав. В капанчетата на открито сервират кафе със спрей против комари.

Нова мода тръгна край Дунав. В капанчетата на открито сервират кафе със спрей против комари. С екстрата търговците се опитват да запазят клиентелата си, оредяла напоследък заради напаст от насекоми от реката.

Хапят жестоко и гонят гостите от външните маси, оплакаха се собственици на заведения. Безплатната защита въведе първо бизнес дама от града. Само ден след това спасителният флакон се сервираше и в капанчетата в крайбрежния парк.

Нашествието на комари няма аналог от 35 години насам, призна шефът на дезинфекционната станция Веселин Кръстев. Падналите дъждове, последвани от високите температури, са станали инкубатор на кръвосмучещи, обясни микробиологът. Само за 3-4 дни нови поколения попълват рояците. Особено нетърпими са насекомите от 21 до 22 ч, когато се хранят.

Службата е пръскала седем пъти града с различни препарати. За пръв път е изпробван и английският димилин, но комарите не спират да нападат и хапят хората.

Всеки втори във Видин е с пъпки като болен от шарка. Напатилите се местни изкупиха геловете, лосионите и спрейовете от аптеките. Цената на един флакон е между 5 и 7 лева.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 1,803 пъти Източник на статията: standartnews.com | 05.08.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!