Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

68-годишната Бети Роб живее в шикозна къща, притежава няколко луксозни коли и обича да посещава театри, облечена в елегантни тоалети.

68-годишната Бети Роб живее в шикозна къща, притежава няколко луксозни коли и обича да посещава театри, облечена в елегантни тоалети. Тя посещава скъпо платени козметици и пътува из света, почивайки в най-добрите хотели. Разбира се, че повече от скромната й пенсия не би й позволила да живее на широко, но тя е удивителна късметлийка! Може да се каже, че нейният късмет е „начинът тя да си вади хляба”.

Работата е там, че Бети е запалена участница във всякакви видове конкурси. Тя почти винаги успява да печели и благодарение на късмета си само през тази година е получила 104 ценни приза. Жената е известна личност в Британия, където я смятат за най-голямата късметлийка на страната, пише Daily Mail.

Бети живее със своят съпруг Алекс, който е със 7 години по-млад от нея. Той се смята за много щастлив, където има удоволствието да живее с такава жена. От време на време Алекс също си опитва късмета в някой конкурс, но само от интерес – до сега той не е успял да спечели нищо. Съпругът на късметлийката е бивш инженер и е пенсиониран поради травма преди 11 години.

Бети е бивша учителка. Първата си печалба тя е спечелила през 1977 година и от тогава е станала „професионална” участница в конкурси, превръщайки това си хоби във втора професия. От както е спечелила за пръв път, тя е успяла да се сдобие с над хиляда награди, струващи десетки милиони фунтове.

Успехът направо я е подлудил. На 50-годишната възраст тя е летяла с балон, а на 60 години е участвала в рали с джипове. „Участието в конкурси кара сивото вещество да работи активно”, – споделя британката. Към момента за най-успешните години тя смята периода от 1979 до1980 години.

Печалбата е позволила на жената да посети три континента, освен кратките уикенди в Париж и навсякъде из родната й страна.

„Веднъж Алекс и аз спечелихме пътешествие на сафари в Кения, но печалбата е беше предназначена за четирима, а ние сме само двама – затова част от печалбата получихме в пари – 2,5 хиляди фунта, – споделя Бети. – Ние имахме възможността да ги харчим както си искаме и затова веднага след Африка сме се отправихме към Ню-Йорк, където прекарахме чудесно! Дори ни останаха пари да прекараме една седмица на Крит”.

През следващата година двойката е спечелила пътешествие в петзвездния хотел на Мадейра. Веднага след връщането си от там, те са открили, че ги чака нова печалба – два фотьойла, масичка и телевизор. През същата година Бети е спечелила чисто нова кола „Форд”.

При това, британката с най-голям късмет се жалва, че конкурсите са станали „прекалено лесни”. Преди време те са се основавали върху рекламните текстове – точно те са донесли забележителния успех на късметлийката. Сега конкурсите се свеждат към примитивната лотария.

Съпругът на жената, мистър Роб, мрънка само за едно нещо – с Бети е непоносимо да се обикаля из магазините, защото тя за дълго „залепва” за масичките, където може да се попълни анкета за някоя лотария.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 1,896 пъти Източник на статията: karierist.com | 26.07.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!