Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Британците харчат 2,3 млрд. британски лири годишно за нежелани коледни подаръци, като близо една трета от тези стоки се пускат за продажба в интернет след празничния сезон.

Британците харчат 2,3 млрд. британски лири годишно за нежелани коледни подаръци, като близо една трета от тези стоки се пускат за продажба в интернет след празничния сезон. Това показват резултатите от изследване за фондация World Vision (Уърлд вижън), цитирана днес от Ройтерс.

Над три четвърти от общо 1400-те анкетирани са посочили, че харчат до 50 бр. лири за нежелани подаръци всяка Коледа. От получаваните всяка година стотици хиляди ненужни подаръци 39 процента събират прах в шкафовете, а 28 процента впоследствие се пускат за продажба в интернет, пише БТА.

Всяка година една четвърт от населението купува за приятели и роднини подаръци на обща стойност до 300 британски лири, сочи изследването.

Близо 60 процента от хората, харчещи пари за нежелани коледни подаръци обаче твърдят, че по-скоро биха дали тези пари за себе си, отколкото за благотворителност.

Според изследването над една четвърт от британците не могат да си спомнят нито един от подаръците, които са получили миналата година.

Половината от мъжете и 43 процента от жените дори не могат да си спомнят какво точно са им подарили родителите. Фондация World Vision е провела изследването във връзка с пускането на неин каталог с подаръци, средствата от които ще отидат за бедните хора по света, отбелязва Ройтерс.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 2,268 пъти Източник на статията: lev.bg | 10.12.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!