Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Обикновено работодателите не взимат на работа пияници. Поради това кандидатите за дадено място принципно отиват на интервю за работа трезви.

Обикновено работодателите не взимат на работа пияници. Поради това кандидатите за дадено място принципно отиват на интервю за работа трезви. Работодателят обаче иска да знае колко изпива и какво е личното ниво на потребление на алкохол за даден кандидат за работа. Интересното е, че такава информация може да се научи от ... косата.

Оказва се, че космите могат да разкажат доста неща за начина, по който си прекарва времето собственикът им. Този метод отдавна използва при разкриването на престъпления Джим Кембъл, криминолог от Великобритания. “Космите растат със скорост около 10 милиметра за месец. По тях ние можем да проследим условията, в който е живяла дадена личност. По подобен начин напречния разрез на дърветата разказва за възрастта на дървото. Косата съдържа данни за години назад, а в частност и за потреблението на алкохол” – коментира Кембъл за ВВС.

Лабораторния анализ на космите показва набора от химически вещества в последователност обратна на поглъщането им. Например, в последния милиметър е записано какво количество алкохол е изпил за последните три денонощия тествания човек.

Анализът за показване на глупавите привички на даден човек струва около 700 долара. Наемането на пияница на работа обаче може да излезе доста по-скъпо на работодателя. Например някои западни компании проверяват служителите си при командировки в чужбина, тъй като не желаят тези хора да прекарат времето си в ресторанти и барове.

Но често скъпите анализи са ненужни. 59 процента от британските работодатели признават, че получават от интернет информация за недостатъците на своите служители, пише ВВС. В много от случаите последните сами се компрометират, като се хвалят с пиянство, аморално поведение и даже публикуват и снимки. Началникът много повече вярва на писанията в един искрен блог, отколкото във формалната автобиография.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 3,492 пъти Източник на статията: bgfactor.org | 28.04.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!