Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Американската агенция Global Financial, специализирана в ипотечното рекредитиране на “лоши” платци, е сключила 30-годишен ипотечен кредитен договор с 85-годишния Саймън Фъргюсън, страдащ от старчес

Американската агенция Global Financial, специализирана в ипотечното рекредитиране на “лоши” платци, е сключила 30-годишен ипотечен кредитен договор с 85-годишния Саймън Фъргюсън, страдащ от старческо слабоумие, съобщи The Guardian.

В момента дъщерята на Фъргюсън Карлин Грант се опитва да оспори законосъобразността на договора. Откривайки, че баща й е просрочвал падежи, Грант решила да проучи обстойно договора за ипотечния кредит. С изненада открила, че към договора са приложени цели пет страници с дребен шрифт, като самото споразумение не е договор с фиксирана лихва.

Подписвайки договора за кредита Фъргюсън е планирал да намали размера на плащанията си. Скоро след това разбрал, че отчитайки всички комисионни и други банкови такси, ежемесечно трябва да внася по $1482, което надхвърля целия му месечен доход в размер на $1100. Освен това по сметки на Грант, вноската след три години трябва да достигне $4200. Според изданието от регулатора на финансовите пазари в Ню Йорк са се свързали с Global Financial, но оттам са посочили, че не са притискали Фъргюсън, като последният бил дори много припрян за бързото оформяне на сделката.

Според данни на американското финансово министерство, през 2006 година в САЩ делът на “лошите” ипотечни кредити е достигнал $600 млрд., което представлява една пета от общия размер на отпуснатите ипотечни кредити.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 3,640 пъти Източник на статията: insurance.bg | 20.03.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!