Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Служители на летището в Кайро били принудени да демонтират няколко входни врати в сградата на аерогарата, включително контролния митнически пункт, за да може да мине и да се качи в самолета необикн

Служители на летището в Кайро били принудени да демонтират няколко входни врати в сградата на аерогарата, включително контролния митнически пункт, за да може да мине и да се качи в самолета необикновено дебела пасажерка. Това съобщи в сряда египетската агенция МЕНА, цитирана от РИА Новости.

По думите на служители от отдела по безопасност на летището, те били много удивени, когато видели на входната врата много пълна жена в специална инвалидна количка, широка повече от метър и половина.

Гражданката на Швеция от арабски произход трябвало да лети за Милано.

Нито една от входните врати и митническите постове на аерогарата в Кайро не са приспособени да пропускат толкова обемни пасажери.

За да избегнат спъване на работата на цялото летище, служителите трябвало спешно да сформират бригада, която да демонтира вратите. При това били извикани няколко жени – служителки на митницата, за да направят лична проверка на шведската гражданка.

Жената била качена и в самолета също нарушавайки всичките общоприети правила – с помощта на подемен кран.

Към сложната операция се включил и екипажът на самолета, който с мъка настанил необикновената пътничка на приготвените по-рано специално за нея три седалки.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 3,686 пъти Източник на статията: dnes.bg | 14.07.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!