Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Холандската застрахователна компания Hullberry Insurance Company предлага покриването на разнообразни рискове, част от които смело биха били обявени за налудничави.

Холандската застрахователна компания Hullberry Insurance Company предлага покриването на разнообразни рискове, част от които смело биха били обявени за налудничави.

Холандската застрахователна компания Hullberry Insurance Company предлага покриването на разнообразни рискове, част от които смело биха били обявени за налудничави. Компанията е получила лиценз от регулатора на застрахователния пазар в Германия, предлагайки възможност на жителите на страната да се застраховат срещу отвличане от инопланетяни.

Само 12 евро пък струва премията по риск от влизане в затвора...

Най-странните рискове, покривани от Hullberry Insurance Company:

Повишаване на цените на бензина

Ако цената на бензина се покачи по време на срока на действие на полицата с над 15%, то на следващите 1 000 литра гориво застраховката покрива разликата. Премията е 19.95 евро на година.

Тръшната врата

Ако се излезли за малко пред вратата на жилището си и тя е хлопнала внезапно, оставяйки ви без ключове, то компанията ще ви обезщети със сума до 100 евро. Стойността на полицата е 18 евро на година.

Заседнал асансьор

В случай, че заседнете в асансьора, Hullberry ще ви компенсира загубеното време и получения стрес с 75 евро. Стойността на полицата е от 12 до 28 евро на година.

Неуспех в залагания

За страстните почитатели на лотарията, които не изпускат тираж и играят 52 пъти годишно, но все пак не спечелят нищо, Hullberry Insurance Company обещава обезщетение в размер на 2 500 евро. Вероятността това да се случи е 1:4900, което е далеч по-добра прогноза от шанса все пак да се спечели джакпота в лотарията, което се оценява с коефициент 1:14 млн. Стойността на полицата за една година е между 12 и 28 евро.

Сух режим

Ако все пак вероятността в страната ви да бъде въведен сух режим, на любителите на чашката ще бъдат изплатени 500 евро и то само срещу 12 – до 28 евро на година.

Похищение от инопланетяни

“Застрахователната премия се изплаща в случай, че застрахованият бъде отвлечен от жители на чужда планета”, се посочва в този тип договори. При осъществяването на тази хипотеза, на пострадалия ще бъдат изплатени 5 000 евро. Дребният шрифт под договора посочва, обаче, че пострадалият трябва да представи медицинско свидетелство и документ от авиационните органи. Стойността на полицата отново е между 12 и 28 евро на година.

Без вина в затвора

Който се бои от възможността без вина да бъде осъден и вкаран в затвора може да подпише с компанията договор, според който при сбъдването на това нещастно събитие ще получи компенсация от 500 евро. Стойността на полицата отново е между 12 и 28 евро на година.

Да ви кажат “Не” пред олтара

Разбира се, за човек, който е изигран по този начин в съдбовния момент, компенсация от 100 евро е слаба утеха. Полицата се препоръчва за хора, които не са сигурни в половинките си. Стойност – 12-28 евро на година.

Скрита камера

Hullberry Insurance Company ви предлага възможност да си подарите застрахователна полица, която ще ви защити от снимане със скрита камера. Пострадалият може да получи до 1 000 евро и то само срещу 12-28 евро на година.

Детето не е от вас

Коя е майката – това е достатъчно достоверен и откриваем факт. Кой е бащата – това не винаги е ясно. Тези, които не вярват на половинките си могат да се застраховат от риска да им бъдат сложени рога срещу 12-28 евро, за което ще получат при застрахователно събитие 500 евро.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 3,866 пъти Източник на статията: insurance.bg | 20.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!