Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Двама невръстни австралийци на възраст 10 и 6 години решили да навестят дядо си, но с колата на баба си, предаде РИА Новости.

Двама невръстни австралийци на възраст 10 и 6 години решили да навестят дядо си, но с колата на баба си, предаде РИА Новости. Т.е., по-големият от тях сам карал колата и успешно преминал около 100 километра от пътя.

По някои участъци от автомагистралата Newell Highway в щата Нови Южен Уелс лудетините, както установила по-късно полицията, са развили скорост до 90 километра в час.

Местни бдителни шофьори забелязали малолетен зад волана и уведомили полицията, че по скоростната магистрала се движи кола, управлявана от момченце при отсъствие на възрастни.

Когато полицаите догонили нарушителите, те бързо съобразили, че са попаднали в беда и решили да си дадат вид, че нищо не е станало: прехвърлили се на задната седалка „сякаш чакат излезлите за малко възрастни“.

Но 10-годишният „водач“ забравил да дръпне ръчната спирачка и колата тръгнала. На нарушителя не му оставало нищо друго, освен отново да се метне на шофьорското място и да натисне педала на спирачката.

В това положение го заварил и дежурният полицай.

Сега на родителите на малчуганите ще им се наложи да платят тлъста глоба за незаконното пътешествие на любимите си чеда.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 3,965 пъти Източник на статията: dnes.bg | 13.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!