Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Церемониите по раздаване на награди никога не са само обявяване н а победителите, колекциониране на статуетки и произнасяне на речи, в които всеки благодари на семейството, продуцентите си и Бог.

Церемониите по раздаване на награди никога не са само обявяване н а победителите, колекциониране на статуетки и произнасяне на речи, в които всеки благодари на семейството, продуцентите си и Бог. Всъщност те са мястото, където една до друга паркират красиви жени и красиви коли.

Видеонаградите на MTV не правят изключение. Тази година те бяха връчени на церемония в Маями, на 28 август, с домакин създателя на къстъм серия лети джанти, рапър и моден дизайнер Шон Коумс (Sean Combs), или просто Diddy. Специалните гости, номинираните и наградените изпълнители и звездите, връчващи статуетките, едва ли имат нужда от представяне, освен за човек, който никога не е гледал телевизия, но затова пък такова се полага на колите, чиито горди притежатели са те и за които често без притеснение може да се каже – какъвто собственикът, такава и колата.

Snoop Dogg. Той си пада по спорта, има компания за сноу- и скейтборд дъски, ръгби отбор, снима лъскави клипове, в които бижутата му може би тежат почти колкото него... и кара Convertible Pontiac Parisienne от 1967. В цвета на Los Angeles Lakers – наситено жълто, и с преден капак, върху който са се подписали Jamal Wilkes, Michael Cooper и Shaquille O’Neal, колата има специални хидропомпи, благодарение на които може да подскача по начина, добре известен от филмите за Бронкс или Бруклин. От страната на шофьора през предния прозорец се вее синя кърпа, а отзад се изрисувани думите “Tha Doggfather”, “Crip” и числото 20. Джантите са лети и златни на вид.

The Game. Той е не по-малко известен от Snoop, но доста по-скандален с често криминалното си поведение. Колата му е Chevy Caprice, модел 1975, с цвят на бренди. Тя е тунингована с 24-инчови джанти, а интериорът е на Кристиан Диор (Christian Dior). Тъй като гумите й са твърде големи, колата не може да подскача, но затова пък Импалата на The Game, модел 1964, може да подскача до 4 стъпки над земята.

Green Day. Влязоха в историята не просто защото наричат съгражданите си идиоти, а защото благодарение на това получиха най-голямата награда на Kerrang! и 7 статуетки от MTV. Колата, която те са паркирали пред Американ Еърлайнс Арена минути преди старта на шоуто, е Convertible Mercury Monterey, модел 1968, и ако някой не се е досетил сам – зелена на цвят. Въпросната кола се мярка в клиповете “Holiday” и “Boulevard of Broken Dreams” и също може да подскача от едната на другата си страна. Седалките са от леопардова кожа, но затова пък колата няма заден прозорец.

Ludacris. Снима се не само в клиповете си, но и в киното. Преди Ludacris се е наричал Chris Lova Lova! И неговият стил е рап, а рапът и лъскавият тунинг вървят ръка за ръка. Колата му (може би една от многото) е Convertible Pontiac Grandville, модел 1975, чисто черна. Подобно на Шевито на The Game, шасито на този Понтиак също е поставено доста високо заради големия диаметър на джантите. Интериорът е на Louis Vuitton, а кожата на тапицерията – също черна.

Lil’ Kim. Тя ще прекара известно време в затвора. С други думи е от лошите момичета в хип-хопа, въпреки че видът й, макар и безкрайно предизвикателен, не подсказва това. Колата й е Rolls-Royce Phantom, модел 2005. Може би не е нейна, но именно от нея Лил е слязла, преди да се слее с останалите звезди на MTV. Тунинг? Кому е нужно – това е Rolls-Royce! И наистина, това е кола, чиито врати се отварят с натискането на бутон, гюрукът сам пада, когато колата изгасне, а джантите са 24-инчови.

Nelly. Не чак толкова претенциозна, колата на рапъра е Chevy Impala, модел 1972, и въпреки че едва ли някой може да я чуе по телевизията, е доста шумничка. На шофьорската седалка е “избродиран” Spider-Man, а между волана и пътника на дясната седалка има телевизор.

Shaquille O’Neal. Баскетболист. Един от най-големите. Snoop Dogg го боготвори. Колата му също не е за подценяване – Convertible Mercedes-Benz, 1991, бял на цвят, двуместен. По дължината на цялото купе е избродирана емблемата на Супермен, както и на седалките и волана. На багажника пък са изписани думите “2002 MVP” (най-резултатен баскетболист на WNMA за въпросната година), така че да може да ги види всеки, който кара зад Шакил.

За съжаление коли от категорията на тези често не са собственост на знаменитостите, които слизат от тях, както е например с тоалетите и бижутата им. И все пак времето, в което групи като Chemical Romance, System of a Down или Fall Out Boy са притежавали таратайки за по 300 долара, на които не работят я чистачки, я нещо друго, е далеч назад в миналото им и дава повод само за сантименти и полуневероятни истории.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 4,577 пъти Източник на статията: avtora.com | 14.12.2005г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!