Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Храната се променя в зависимост от културната епоха, същото важи и за цената й. Бихте ли отделили 99 USD за хамбургер?

Храната се променя в зависимост от културната епоха, същото важи и за цената й. Бихте ли отделили 99 USD за хамбургер? Ако посетите бистро DB в Манхатън, може да бъдете изкушени и да си поръчате двоен хамбургер с трюфели, посочва сайтът How Stuff Works.

Най-скъпият вид хайвер в света е Алмас – иранското наименование за диамант. За около 1.8 кг хайвер Алмас ще трябва да заплатите 48 750 USD.

Невиждано

През 2006 г. готвач от Северна Англия създаде най-скъпия пай в света и го пусна на пазара на цена от 15 900 USD (1990 USD за парче). Заедно с парчето пай получавате и чаша шампанско. През 1994 г. Даян Дайзър от Флорида установи, че на филията й хляб се е появил ликът на Св. Богородица. След десет години тя я продаде за 28 хил. USD.

Изтънченост

„Шокопология от Книпшилд”. Под това наименование може да откриете най-скъпите бонбони в света, които се продават срещу 2600 USD за 0.45 грама.

Шафранът е познат като най-скъпата подправка в света. Тя идва от страни като Иран, Турция, Индия, Мароко, Испания и Гърция.

В тиган

Най-скъпия омлет в света може да откриете при Le Parker Meridien в Ню Йорк, а цената му достига 1000 USD. Това се дължи на съставките, сред които хайвер севруга и омар. Пица, направена от Нино Селимаж, собственик на Nino’s Bellisima в Манхатън, струва 1000 USD (125 USD за парче). За да получите пица, която съдържа шест вида хайвер, трябва да направите поръчката си 24 часа по-рано.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 1,728 пъти Източник на статията: pari.bg | 27.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!