Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Правителството на Казахстан призова гражданите на бившата съветска република да използват малки самолети, когато пътуват на дълги разстояния, за да сложат край на дългите пътешествия с кола, които

Правителството на Казахстан призова гражданите на бившата съветска република да използват малки самолети, когато пътуват на дълги разстояния, за да сложат край на дългите пътешествия с кола, които кабинетът определи като анахронизъм.

Вицепремиерът Умирзак Шукеев обяви нови закони, с които се съкращават бюрократичните процедури, необходими за летене с частни самолети, някои от които според него “не са по-скъпи от джипове”. “Отидете в която и да е африканска държава и ще видите, че те имат малки писти, когато имат нужда, се качват на малък самолет, подкарват го като автомобил и отиват на пазар в съседното село”, каза Шукеев на заседание на кабинета. “Да караш кола над 1000 км е пълен анахронизъм”, коментира той.

Казахстан е най-голямата страна без излаз на море в света и четвъртата по големина държава в Азия. Повечето от нейните 16 милиона граждани, чиято средна месечна заплата е около 455 долара, са свикнали на дълги пътешествия с коли и влакове по маршрути като този между столицата Астана и най-голямото бизнес-средище Алмати, който надхвърля 2000 километра.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 1,350 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 06.11.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!