Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

Съдът в Берлин повдигна обвинения за взимане на заложник и нанесени му телесни повреди срещу банда пенсионери, пише шотландския вестник Скотсмън.

Съдът в Берлин повдигна обвинения за взимане на заложник и нанесени му телесни повреди срещу банда пенсионери, пише шотландския вестник Скотсмън. Петимата престъпници взели в плен своя финансов съветник Джеймс Ембърн. По негов съвет бабите и дядовците вложили спестяванията си в неговия бизнес, който им обещавал дълъг и щастлив живот без финансови проблеми.

Заради „стратегията “ на Ембърн само един от пенсионерите загубил 2 милиона евро, вложени в обещанията на финансовия съветник за щастлива старост. Похищението, което сега излиза на бял свят, е станало през юни тази година. Роналд Кьонинг /74/ и Вили Демер /60/ нападнали 56-годишният Ембър, американец по произход, в неговия дом недалеч от Берлин. Неуспешният бизнесмен бил халосан по главата с метална тръба, след това здравата овързан със скоч и натъпкан в грамаден кашон. „Товарът” възрастните хора наместили в багажника на Аудито, собственост на Ембър.

Дядовците откарали Ембър на около 300 километра от мястото на отвличането. Тук към двамата похитители се присъединила и 79-годишната съпруга на Кьонинг и още едно семейство, което също изгубило спестените си пари, давайки ги на Ембър.

Бесните пенсионери вързали с верига финансиста към една стена и започнала да искат връщане на средствата си. Пред полицията по- късно Ембър казал, че старците се държали с него като с животно, гасили цигари в лицето му и счупили три ребра с ритници.

/КРОСС

Четете още: Любопитно
Прочетено: 1,249 пъти Източник на статията: cross-bg.net | 15.12.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!