Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

В навечерието на Нощта на Вси Светии (Хелоуин), която ще посрещнем в нощните часове на 31 октомври срещу 1 ноември, все повече хора интересуващи се от Отвъдното, търсят начин как могат час по-скоро

В навечерието на Нощта на Вси Светии (Хелоуин), която ще посрещнем в нощните часове на 31 октомври срещу 1 ноември, все повече хора интересуващи се от Отвъдното, търсят начин как могат час по-скоро да се изправят очи в очи с него. Както съобщава Reuters, мераклиите за по-особени усещания могат да влязат в сайта, отмерващ секундите, оставащи им сред живите Deathclock, както и в множество други страници в Интернет, които могат да им посочат точната дата и час на неизбежното, както и обстоятелствата около бъдещата им смърт.

“За съжаление, времето Ви тук изтече! Всичко хубаво!”, посреща ви любезно Deathclock, отброяващ останалото време до смъртта ви. Сайтът предлага на посетителите да въведат датата на раждането си, индекса за маса на тялото (BMI), получен при разделянето на теглото в килограми върху ръста в метри на квадрат, както и да отбележат пушат ли или не. В замяна получават часовник, който отброява в обратен ред секундите, които ви остават. На това, колко време човек ще се радва на живота си, силно влияние, разбира се, оказва и настроението – оптимистите ще живеят по-дълго, а мрачното настроение и нагласа на песимистите може да съкрати живота им с няколко години. Освен това сайтът, който се определя от авторите му като “приятелско напомняне от Интернет, че животът постепенно си отива”, предлага линкове към фирми-спонсори, предлагащи рингтонове с погребална музика, надгробни плочи и други стоки за тъжните ритуали.

Хората, търсещи алтернативна информация за края си, могат да използват и други “смъртни калкулатори” – Findyourfate (където освен всичко останало, ви питат колко често си миете зъбите), или Evil.Berzerker (там по-някаква причина се интересуват носите ли часовник).

Друг “по-научен” калкулатор е Demko, който е базиран на методиката на професора по геронтология д-р Дейвид Демко, и предлага справки за дата на смъртта на знаменитости като Дженифър Лопес или Парис Хилтън. Така например, латинодивата Лопес ще доживее до 82 години. Според прогнозите на сайта обаче, тя може да си огигури 4 години повече, ако се заеме с някаква по-творческа работа. Парис Хилтън пък ще радва човечеството до 72 годишна възраст, но и тя може да поживее 5 години повече, ако създаде стабилно семейство. В същото време, с начина си на живот, Кийт Ричардс от бандата Rolling Stones, е трябвало да умре още през 1995 г., а д-р Демко не може да си обясни, как ексцентричният музикант продължава да е жив 11 години по-късно.

На свой ред Day4death, не само предсказва датата на смъртта ви, но и представя вероятностите за обстоятелствата, при което ще си отидете от този свят – дали в болница от заразяване на кръвта или вкъщи от сърдечен пристъп, например.

Въпреки всичко не трябва да се отчайвате, когато смъртта така или иначе дойде, вие пак ще можете да поддържата връзка с любимите си покойници. Или поне така обещава Afterlifetelegrams, предлагащ изпращането на телеграми на починали приятели или роднини. Това става с помощта на смъртноболно доброволци, които запомнят текста на посланията преди смъртта си, след което ги предавата на тези, които вече не са сред нас, се посочва на интернет-страницата.

Тъй като предлагащите услугата, разбира се, не могат да гарантират доставката и да я докажат, клиентите предварително се уведомяват, че плащат не за доставка, а за “опит за доставка”. Сайтът обаче гарантира, че вестителят ще запомни текста на телеграмата и ще направи всичко възможно да го предаде на получателя след смъртта си. Цените на телеграмите също са умерени – по $ 5 на дума.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 4,358 пъти Източник на статията: bgfactor.org | 31.10.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

az s1m na 4 iuni 2082 :D da be


Добави коментар