Text: -A A +A
Четете още: Ватикан, Любопитно

Католическата църква направи редица сензационни изявления, засягащи наличието на извънземен разум.

Фото: stock.xchng

Директорът на Ватиканската обсерватория, свещеникът от ордена на йезуитите Хосе Фунес допуска съществуването на други цивилизации извън Земята, съобщи РИА Новости.

„ До сега ние не сме намерили доказателство за това, че съществува извънземен живот. Но във Вселената има милиарди галактики, всяка от тях има милиарди звезди, така че не трябва с лека ръка да казваме, че няма извънземен живот", заяви отецът по време на пресконференция в Рим по инициатива на Католическата църква. Фунес обърна внимание на факта, че търсенето на сигнали от разумни цивилизации на други планети е необходимо на хората, за да могат да разберат по-добре себе си и „да осъзнаят собствения източник на живот".

Астрономът отбеляза, че Католическата църква винаги се е интересувала от науката, като добави, че никога не се знае какво ще стане точно след 10-15 години. „Известно е, за 350 звезди, около които се въртят планети. Не е изключено след тях да има планета, приличаща на нашата Земя" заяви той.

Изявление по повод извънземните направи и папа Бенедикт XVI, като отбеляза, че науката и вярата в бога са съвместими, тъй като и едното, и другото са необходими за запазването на живота на земята. „Вярата не е в конфликт с науката, а напротив, тя си сътрудничи с нея. Когато науката открива нещо ново за човека в космоса, вярата показва , че това наистина е добро за човека и в каква насока човечеството трябва да продължи да се движи", заяви главата на римо-католическата църква.

/КРОСС

Четете още: Ватикан, Любопитно
Прочетено: 560 пъти Източник на статията: CROSS Agency | 22.11.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!