Text: -A A +A

Пишман машинистката се вряза в къща, по чудо няма жертви

Фото: stock.xchng

Чистачка отвлече пътнически влак в шведската столица Стокхолм и го блъсна в жилищна сграда в нощта срещу вторник, съобщава в. "Дейли мейл". По чудо инцидентът се разминал без жертви.

Екшънът се разиграл около 2,30 ч сутринта във вторник. 20-годишната чистачка във влака неизвестно как успяла да се сдобие с ключовете за машината и я подкарала. Тя здраво натискала педала за ускоряване и влакът се движел с доста по-висока от обичайната си скорост. След известно време композицията достигнала края на релсите. Машинистката обаче не успяла да спре и влакът продължил още над 30 метра след бариерата, като накрая се спрял в жилищен блок, в който спели спокойно три семейства. За щастие жителите се отървали само с уплаха. Влакът пък бил празен заради ранния час. Дамата обаче останала заклещена в кабината и на спасителните екипи отнело два часа, докато я извадят. Тя била пострадала сериозно и е отведена в болница.

Не е ясно как и защо чистачката е откраднала влака. Жп служител разказва пред шведски вестник, че негов колега машинист си загубил ключовете и се чувствал много виновен заради това. Вероятно кандидат-машинистката ги е намерила, но защо е решила да подкара влака, остава мистерия.

Властите в Стокхолм разследват как се е стигнало до случката. В същото време те търсят начини да укрепят пострадалата сграда, преди да извадят композицията, тъй като има голяма вероятност да падне.

Прочетено: 1,996 пъти Източник на статията: standartnews.com | 16.01.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!