Text: -A A +A
Четете още: Любопитно

12-годишно момиче се оказа с по-висок коефициент на интелигентност от Бил Гейтс, Албърт Айнщайн и Стивън Хокинг, съобщи „The Telegraph”.

Фото: stock.xchng

Докато тримата господа имат завидното число 160 за коефициент на интелигентност (IQ), малката Неха Раму, която е дете на на индийски имигранти във Великобритания, ги надминава с две единици. Неха има коефициент 162 - най-високия, който може да се постигне при тестовете на Менса за определяне на интелигентността на хора до 18 години.

Родителите на 12-годишното момиче са офталмолози и искат Неха да последва примера им. Миналото лято тя дори е била на академичен летен лагер в САЩ, за да учи за мозъка и за нервната система при хората.

Малката Раму вече е взела американските тестове SAT, предназначени за 18-годишни, с резултат от 740 точки от възможни 800. Това й позволява в бъдеще да учи в най-престижните американски университети.

Засега детето харесва романите и филмите за Хари Потър и плуването.

Родителите на Неха изобщо не подозирали какво талантливо дете имат, докато момичето не се явило на конкурс за престижното езиково училище „Тифин гърлс” и изкарало 280 от 280 възможни точки. Неха живее във Великобритания от 7-годишна възраст.

Четете още: Любопитно
Прочетено: 2,224 пъти Източник на статията: actualno.com | 05.03.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!