Text: -A A +A
Четете още: икономика, Куба, Свят

Социално-икономическото преобразуване на Куба навлиза в нов етап. В страната започна експерименталното функциониране на първите 124 кооператива, сред които 12 частни, създадени извън сферата на земеделието.

Фото: stock.xchng

„По този начин държавата оставя на кооперативно управление видове дейност, която не беше продуктивна при държавно управление”, заяви пред вестник „Гранма” експертът Грисел Абреу. „Това също позволява на държавата да се освободи от въпроси, които нямат първостепенно значение за развитието на икономиката”, посочи тя.

От общия брой на кооперативите 99 са свързани със селскостопански пазари, разположени в Хавана и централните провинции Артемиса и Майябеке, 12 – със строителство, 6 – с обслужване на автомобили, 5 – с транспортни превози.

„Кооперативите не са резултат от процес на приватизация – те ще управляват държавна собственост, която в крайна сметка принадлежи на народа”, заяви пред изданието Рубен Толедо Диас, ръководител на постоянната комисия по внедряване и развитие.

Четете още: икономика, Куба, Свят
Прочетено: 2,582 пъти Източник на статията: actualno.com | 02.07.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра Мощева е осъдена за измами, но това не я спира да продължава да се опитва да манипулира хората.


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Мога да потвърдя вашето мнение за Бистра Мощева. По-добре не се занимавайте с нея, ще ви забърка само в неприятности.


Нека всеки, който полуучи такова обаждане от г-жа Мощева, да сигнализира на 112 или в Икономическа полиция.


Тя ще ви потърси от скрит номер и ще иска да инвестирате голяма сума пари. Не го правете,защото колкото и да ви убеждава няма да си ги върнете от Престиж Клуб.


Не давайте пари на Бистра, няма да си ги върнете от Престиж Клуб....


Чувал съм за тази измамна жена, която се опитва по всякакъв начин да вземе парите на хората и да се възползва от техните надежди.


Да, съгласен съм с теб Марин. Познавам г-жа Бистра Мощева от известно време и съм на същото мнение. От тази жена трябва да се пазите.


Аз също мога да потвърдя за измамите, които са извършени от лицето Бистра Мощева. Жените сме спобни на много, но тя наистина е прекалила с измните й сделки и опити да излъже всеки, който види ...


Aз личнo бяx измaмeнa oт въпpocнaтa жeнa. Oбeщaвaшe и мe yбeждaвaшe,чe нямa ĸaĸ дa дa изгyбя cpeдcтвaтa, ĸoитo инвecтиpax в нeйнaтa фиpмa, нo yви тя фaлиpa. A Биcтpa ce пoĸpи и изĸлючи вcичĸитe cи cлyжeбни тeлeфoни


Добави коментар