Text: -A A +A
Четете още: Свят

Най-голямата американска медийна компания Ганет, собственик на всекидневника Ю Ес Ей Тудей се готви да съкрати над 1000 служители.

[АРХИВ]

Най-голямата американска медийна компания Ганет, собственик на всекидневника “Ю Ес Ей Тудей” се готви да съкрати над 1000 служители.

Между 1000 и 2000 души ще загубят работата си в Ганет след новото съкращаване на служители, съобщи в. “Уолстрийт Джърнъл” на страницата си в интернет. Новината не е изненадваща, тъй като основният източник на приходи за Ганет, рекламите, бързо намаляха, а продажбите на нейни вестници се сринаха с 34% през първите три месеца на годината. Анализаторите се съмняват, че резултатите й ще са много по-добри през последното тримесечие, което приключи вчера.

В момента в компанията работят 41 500 души, след като миналата година тя съкрати 10% от служителите си. Предстоящото съкращаване на служители не се очаква да засегне най-големия вестник, притежаван от Ганет, в. “Ю Ес Ей Тудей”, съобщи самото издание. Освен него компанията притежава над 80 други вестници.

Резултатите от второто тримесечие на компанията се очаква да бъдат обявени на 15 юли. Миналата година медийната компания отчете загуба от 1,8 милиарда долара.

/БГНЕС

Четете още: Свят
Прочетено: 438 пъти Източник на статията: dnesplus.bg | 02.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!