Text: -A A +A
Четете още: Свят

Темпото на икономически растеж в бившия комунистически блок през миналата година е достигнало най-високото си равнище от 1991 г.

[АРХИВ]

Темпото на икономически растеж в бившия комунистически блок през миналата година е достигнало най-високото си равнище от 1991 г., констатира Европейската банка за възстановяване и развитие в публикувания актуализиран вариант на Доклада за преходния процес, цитиран от Дау Джоунс.

Средното темпо на икономически растеж в Централна и Източна Европа и ОНД през миналата година се е ускорило до 6,9 на сто спрямо 5,9 на сто през 2005 г., обяви ЕБВР на годишната си среща в Казан.

Главният икономист на ЕБВР Ерик Берглоф прогнозира, че през тази година темпото на икономически растеж в региона ще се забави умерено до 6,5 на сто.

Брутният вътрешен продукт на страните от Югоизточна Европа през миналата година е нараснал с 6,4 на сто спрямо 4,8 на сто през 2005 г., сочат данните на ЕБВР. Експертите от финансовата институция отбелязват, че увеличението се дължи основно на икономиките на България и Румъния.

Четете още: Свят
Прочетено: 352 пъти Източник на статията: dariknews.net | 22.05.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!