Text: -A A +A
Четете още: Либия, Свят

Либийските власти възнамеряват в близките няколко седмици да внесат ред по въпросите, свързани с използването на чуждестранна работна сила.

[АРХИВ]

Това заяви днес трудовият министър на Либия Маатук Мохамед Маатук, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според министъра в момента в Либия работят 700 000 чужденци, като само 36 000 работят съобразно законите, а 60 000 очакват легализиране. Останалите чужденци, работещи в Либия, са смятани за нелегални.

Маатук Мохамед Маатук отбеляза, че на чуждестранните работници “няма да бъде позволено да работят в бизнеса и търговията”. “Либийските бизнесмени трябва да наемат местни работници”, подчерта министърът. “В сътрудничество с трудовото министерство те трябва да заменят чуждестранната работна сила с местна”.

Либийските власти определиха февруари тази година за крайния срок за уреждане на всички юридически формалности. Те предупредиха, че “сурово наказание” очаква онези, които продължат да използват нелегални чуждестранни работници.

Маатук съобщи, че за египтяните, които представляват най-многочислената чуждестранна работна сила в Джамахирията, е било постигнато специално споразумение с Египет. За останалите чужденци, които желаят да работят в Либия, “отсега нататък трябва да се оформят зелени карти” в съответствието с международните закони.

Четете още: Либия, Свят
Прочетено: 414 пъти Източник на статията: dariknews.net | 31.01.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!