Text: -A A +A
Четете още: Свят

Ветеран от виетнамската война съди Ай Би Ем, които го уволнили за пристрастието му към интернет чата

[АРХИВ]

Ветеран от виетнамската война съди Ай Би Ем, които го уволнили за пристрастието му към интернет чата, съобщи “Information Week”. Според Джеймс Паченза компанията не е трябвало да го уволнява, а да го лекува от интернет зависимост.

Работодателите обаче го уволнили през май 2003 г., а след година той поискал 5 млн. долара обезщетение за морален ущърб. Сега фирмата смята да подаде молба за отхвърляне на иска.

По думите на Паченза неговата зависимост от общуването в интернет е следствие от психическите травми, които е получил по време на войната във Виетнам. Ден преди уволнението си той писал писмо до свой другар, загинал във виетнамската война, в което оплаквал смъртта му, а в чата отишъл, за да се разтовари от стреса.

От Ай Би Ем обаче твърдят, че Паченза е бил уволнен за “посещения в сайтове със сексуален характер в работно време от компютър, собственост на компанията”, а кореспонденцията му в чата съдържала непристойни предложения.

В компанията се работи по рехабилитационни програми за хора, които страдат от различни зависимости, но Джеймс никога не е споделял за своя проблем, съобщава представител на фирмата.

Резултатите от изследване, проведено от Станфордския медицински институт показват, че всеки осми американец страда от интернет зависимост./ Technews

Четете още: Свят
Прочетено: 406 пъти Източник на статията: dariknews.net | 28.11.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!