Text: -A A +A
Четете още: Свят

Най-малко сто души ще бъдат съкратени в президентската администрация в Русия, а разходите на Кремъл ще бъдат съкратени до 2011 г.

[АРХИВ]

Най-малко сто души ще бъдат съкратени в президентската администрация в Русия, а разходите на Кремъл ще бъдат съкратени до 2011 г. заради финансовата криза, съобщи президентската говорителка Наталия Тимакова, цитирана от Франс прес.

До първи март ще бъдат внесени конкретни предложения, посочи говорителката, без да уточнява мащаба на бюджетните съкращения.

В момента в президентската администрация работят 1500 души.

Решението е свързано с предложенията на президента Дмитрий Медведев, изтъкна Тимакова. Миналата седмица Медведев поиска цялата администрация да намали разходите си, тъй като Русия понася с пълна сила ударите на финансовата криза.

“Икономическата ситуация не е проста и трябва да помислим за държавните разходи на всички нива”, изтъкна президентът и добави: “Трябва да започнем от самите себе си”.

Руското правителство подготвя ревизия на бюджета за 2009 г., за да задържи дефицита под 8 на сто от БВП. Според публикации в медиите съкращенията могат да достигнат до две трети от бюджетите на някои министерства.

Четете още: Свят
Прочетено: 414 пъти Източник на статията: expert.bg | 25.02.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!