Text: -A A +A
Четете още: Свят

Новият президент на САЩ Барак Обама още през първите дни в Белия дом внесе изменения в стила на работа, пише американският всекидневник “Ню Йорк таймс”.

[АРХИВ]

Новият президент на САЩ Барак Обама още през първите дни в Белия дом внесе изменения в стила на работа, пише американският всекидневник “Ню Йорк таймс”. Обама подобно на предшественика си става рано. Той е на крак в 6:45 часа сутринта. Но до тук с приликите.

Буш веднага се втурваше към кабинета си, докато Обама отива в тренировъчната зала за ежедневните си спортни занимания, после преглежда вестниците, закусва със семейството си и помага на двете си дъщери да се подготвят за училище. Едва тогава, около 9:30 ч., слиза в кабинета си.

Новият президент не пропуска семейните вечери, но после отново се връща на работа за разлика от Буш, който обичаше да си ляга рано. При Буш заседанията започваха и завършваха в определения час. При Обама започват навреме, но често пъти продължават по-дълго от предвиденото.

Новият президент промени и дрес кода в Белия дом, като разреши свалянето на саката на работните заседания. За съвещанията в събота въведе неофициално облекло. Той сам даде пример за това, като се появи на първото съботно заседание със съветниците си в памучни панталони и дебел сив пуловер. Някои от сътрудниците му се явят в събота с дънки, което Буш беше забранил.

Новият американски президент е известен и с това, че винаги му е студено, ето защо той често пъти надува на максимална степен парното в кабинета си, пише американският всекидневник “Ню Йорк таймс”.

Четете още: Свят
Прочетено: 450 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 02.02.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!