Text: -A A +A
Четете още: Свят

От понеделник Федералното бюро за разследване на САЩ (FBI; ФБР) обяви най-големият в над 100-годишната си история набор на нови агенти и експерти, съобщава Reuters.

[АРХИВ]

От понеделник Федералното бюро за разследване на САЩ (FBI; ФБР) обяви най-големият в над 100-годишната си история набор на нови агенти и експерти, съобщава Reuters.

Общо на щат във ФБР ще бъдат наети 850 агенти и 2 100 други сътрудници – лингвисти, финансови и счетоводни експерти, компютърни специалисти и специалисти по физическо наблюдение и аналитично разузнаване и др. Към момента в Бюрото ряботят над 12 800 агенти и 18 400 други специалисти, а бюджетът на ведомството е $ 6,4 млрд. (2007).

След атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, ФБР бяха подложени на остри критики за недостига на сътрудници с добри познания на чужди езици както и за бавното и недостатъчно сигурно обновяване на компютърната си система.

Зам.-директорът на ФБР, водещ отдела “Човешки ресурси”, Джон Раучи (John Raucci), допълни, че тъй като ФБР е поело и разследванията на корпоративни злоупотреби и финансов контрол във връзка с държавните програми за справяне с финансоватах и икономическата криза, Бюрото търси по спешност допълнително финасови и счетоводни специалисти.

Кандидатите се предупреждават, че освен множество тестове за пригодност и проверки, ще минат задължителен тест за употреба на наркотици, и трябва да демонстрират патриотични чувства към САЩ.

ФБР е основано на 26 юли 1908 г. по време на втория мандат на президента Тиодор Рузвелт. То е подразделение на Департамента на правосъдието на САЩ и е подчинено на генералния прокурор (секретаря на правосъдието). Основните задачи на ведомството са борбата с тероризма и престъпността на територията на САЩ, както и разследването на случаите на шпионаж.

Четете още: Свят
Прочетено: 442 пъти Източник на статията: bgfactor.org | 08.01.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!